2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Wasaline on avannut jälleen varauskalenterin, Valtarin mansikkatila tuli myyntiin ja Vaasassa suunnitellaan kirjastojen avautumista

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Valtarin mansikkatila tuli toukokuun alussa myyntiin Vaasan Vähässäkyrössä, uutisoi Ilkka-Pohjalainen. Valtarit myyvät tilaan kuuluvan alle kahden hehtaarin tontin rakennuksineen, hedelmätarhoineen ja kalustoineen, vieressä olevia viljelysmaita he tarjoavat vuokralle.

Wasaline on maanantaina avannut jälleen varauskalenterinsa, kertoo Vasabladet. Tällä hetkellä on mahdollista varata reittimatkoja työmatkaliikenteelle, mutta ei vielä risteilyjä, jotka lasketaan huvimatkoiksi.

Wasaline.

Ensi vuonna verotuksessa voi vähentää etätyökuluja. YLEn mukaan jo nyt kannattaa merkitä kalenteriin etätyöpäivät työhuonevähennystä varten, säästää kuitit etätyötä varten tehdyistä hankinnoista ja säilyttää laskut tietoliikenneyhteyksistä.

Koulutus & yrittäjyys

Ammatti- ja lukio-opinnot jatkuvat pohjalaiskouluissa pääasiassa etänä, kertoo YLE Pohjanmaa. Vaasan lyseon lukiossa virallistä päätöstä ei ole vielä tehty ja ammattiin valmistuvia kouluttava Vamia jatkaa todennäköisesti etäopiskelua.

Ilmoittautuminen Vaasan yliopiston avoimiin kesäopintoihin on alkanut ja kaikki kesäopinnot toteutetaan verkko-opintoina. Yliopiston vararehtori Annukka Jokipiin mukaan tarjontaa on lisätty ja kesällä voi opiskella esimerkiksi johtamista, markkinointia, talousoikeutta, aluetiedettä ja tekniikan opintoja.

Annukka Jokipii.

Alkuvuoden aikana perustettiin Suomen 30 uusyrityskeskuksen kautta yhteensä 1 713 uutta yritystä. Vaasanseudun Uusyrityskeskus Startian kautta yrityksiä perustettiin alkuvuonna hieman vähemmän kuin samaan aikaan edellisvuonna, mikä Startian johtaja Tommi Virkaman selittyy normaalilla vaihtelulla.

Kirjastot & kulttuuri

Kirjastojen koronarajoitusten purkaminen on vaasalaisen kirjastoväen mieleen, kertoo YLE Pohjanmaa. Tänään pohditaan jo miten ja milloin lainaus kirjastoista voitaisiin aloittaa,  Vaasan kirjastossa nyt varauksia yli tuhat noudettavana ja ne hoidetaan ensimmäiseksi.

Koronatilanteen vuoksi pohjalaiset kaupunginorkesterit ovat luoneet uusia tapoja yleisön tavoittamiseksi. Ilkka-Pohjalaisen mukaan Vaasan kaupunginorkesteri julkaisee sosiaalisessa mediassa muun muassa pieniä etäkonsertteja soittajien kotoa sekä esittelyvideoita konserttipaikastaan Vaasan kaupungintalosta.

Korona on siirtänyt monia kesätapahtumia ensi vuoteen, mutta Vaasa Festival aiotaan järjestää myös tänä kesänä. YLE Pohjanmaan haastatteleman promoottori Tommi Mäen mukaan tapahtumaan on jo myyty runsaasti lippuja.

Lämna ett svar