2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Wasa Station etenee koronasta huolimatta, Merenkurkkuun suunnitellaan luonnonsuojelualuetta ja Vaasan keskussairaalassa lisätään suun terveydenhuollon päivystystä

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Rakennusalan toimijat kokevat jääneensä ilman valtion tukea koronakriisissä, ja suurin huoli on asuntorakentamisesta. YIT:n mukaan Vaasassa käynnistymistä odottava Wasa Station etenee, joskin korona viivästyttää sen eteenpäin viemistä, kertoo YLE Pohjanmaa.

Pohjanmaan Kasvupolku-valmennusohjelmaan on valittu 13 yritystä Pohjanmaalta ja Keski-Pohjanmaalta. Vaasalaisyrityksiä on mukana vain yksi, peliyritys Platonic Partnership. Yritykset osallistuvat kahteen valmennuspäivään, jolloin ne saavat apua rahoituksesta kansainvälistymiseen.

Vaasan ammattikorkeakoulun uudeksi rehtoriksi valittu Kati Komulainen on miettinyt tarkkaan, millaista ammattikorkeakoulua haluaa johtaa – ja miten. Vaasa Insiderin haastatteleman Komulaisen mielestä on tärkeää, että rehtori antaa tukensa muiden työlle.

Kati Komulainen. Kuva: Satu Aaltonen.

Ympäristö & tutkimus

Huvipuisto Powerpark toivoo, että portit voidaan avata heinäkuussa. Vasabladetin mukaan huvipuisto odottaa viranomaisilta lisätietoja ja valmistautuu muun muassa rajoittamaan asiakkaiden määrää samalla alueella esimerkiksi jonoissa huvilaitteisiin.

Merenkurkkuun suunnitellaan uutta luonnonsuojelualuetta Korsnäsin, Maalahden, Mustasaaren, Uudenkaarlepyyn, Vaasan ja Vöyrin kuntien alueella. YLE Pohjanmaan mukaaan valmistelun aikana muun muassa kunnat, paikalliset metsästysseurat ja paikalliset ihmiset saavat lausua asiasta kantansa.

Vaasan yliopiston tohtoriohjelmiin oli ennätysmäärä hakijoita. Tutkijakoulun johtaja, vararehtori Annukka Jokipii iloitsee hakijamäärän edelleen jatkuneesta kasvusta, jossa näkyy akateemisen koulutuksen arvostus ja tutkijakoulutuksen kehittäminen.

Annukka Jokipii.

Terveys & hyvinvointi

Moni maatalousyrittäjä ei halua laittaa lapsiaan kouluun loppukevääksi koronaviruksen pelossa, uutisoi YLE Pohjanmaa. Yhtenä suurimmista peloista alalla on, että lomittajia tai apuvoimaa ei riitä joka tilalle, jos moni sairastuu.

Vaasan sairaanhoitopiirin suun terveydenhuollon ilta- ja viikonloppupäivystys siirtyy kesäkuun alussa kokonaan Vaasan keskussairaalan yhteispäivystykseen, uutisoi YLE Pohjanmaa. Yöpäivystyksen hoitaa edelleenkin Turun yliopistollinen keskussairaala.

Joka vuosi 1 700 naista saa gynekologisen syövän. Vasta perustettu yhdistys haluaa olla tukena ja apuna näille naisille, kertoo Vasabladet. Lisätietoa on saatavilla yhdistyksen verkkosivuilla www.gysy.fi sekä sosiaalisen median kanavissa Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Lämna ett svar