2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Wärtsilä avasi toimitukset Japaniin, Sisäsataman Terassi laajenee ja vaasalainen GamePhase herättää nostalgiaa

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Wärtsilä toimittaa Japaniin kaksi Wärtsilä 31DF -moottoria, jotka valmistetaan Vaasassa, uutisoi Ilkka-Pohjalainen. LNG-moottorit tulevat kahteen Japanissa rakennettavaan 200 metrin laivaan, jotka otetaan käyttöön vuonna 2023.

Wärtsilä.

Vaasan kaupungilla on jo katsottuna sopiva paikka Wasa Stationin rakentamisesta syntyvälle kiviainekselle, uutisoi Ilkka-Pohjalainen. Projektin toteutuminen on kuitenkin epävarmaa, sillä YIT:llä ei ole vielä riittävää määrää asiakkaita heidän oman päätöksentekonsa pohjaksi.

Konkurssihakemukset voivat olla lievässä nousussa Pohjanmaan käräjäoikeudessa, kertoo Ilkka-Pohjalainen. Korona kaatoi jo ensimmäisiä yrityksiä Vaasassa ja Kauhavalla.

Matkailu & yrittäjyys

Kansainväliset risteilyalukset eivät todennäköisesti rantaudu Vaasaan tulevana kesänä. YLE Österbottenin mukaan matkailuala ja Visit Vasan toimitusjohtaja Max Jansson toivovat nyt, että kotimaiset turistit löytävät alueen.

Vaasalaispromoottori Tommi Mäki on hallituksen tiistaiseen ravintolalinjaukseen hyvin tyytyväinen. Ilkka-Pohjalaisen mukaan Mäen osittain omistamalla Vaasan Sisäsataman Terassilla voi istua kesällä yli 300 asiakasta, terassille on tulossa noin 200 neliötä laajennustilaa.

Tommi Mäki.

Afrikkalainen ruokakauppa avautuu Mustasaaren Sepänkylään, uutisoi Vasabladet. Yritys on ainutlaatuinen Vaasan seudulla ja yrittäjä Catherine Mutiganda haluaa inspiroida myös muita afrikkalaisia ryhtymään yrittäjiksi.

Kulttuuri & hyvinvointi

Vaasalainen pelikehitysyhtiö GamePhase julkaisi viime viikolla retrohenkisen Thy Sword -videopelinsä PC:n lisäksi myös pelikonsoleille, kertoo Ilkka-Pohjalainen. Thy Sword aiheuttanee nostalgiaa ainakin 35–40-vuotiaissa, joille Commodore- ja Nintendo-pelit tulivat aikanaan tutuiksi.

Vaasan kaupunki on palkannut kesätöihin kaksi liikuntakaveria, joita vanhemmat voivat varata lapsilleen pariksi tunniksi kerrallaan, kertoo YLE Pohjanmaa. Maksuton palvelu on suunnattu 4-15-vuotiaille lapsille.

Vaasan kaupungin yksiköillä on osittain poikkeavat aukioloajat kesällä. Poikkeukselliset aukioloajat kootaan tälle sivulle, jota päivitetään kesän mittaan tarvittaessa.

Lämna ett svar