2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Vaasan Sähköverkon kehittäminen jatkuu, Vaasa jakoi kulttuuriavustuksia ja Anna Caldénista ihmisoikeusasiantuntija

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Vaasan Sähköverkon kehittäminen jatkuu: kevään aikana ovat vuorossa Sundom, Sulva, Jungsund ja Korsbäck. Hankkeet johtavat parempaan toimitusvarmuuteen noin 3 000 Vaasan Sähköverkon asiakkaan osalta.

Öljyn hinta on jälleen lähtenyt laskuun maanantaiaamuna, uutisoi Ilkka-Pohjalainen. Maanantaille kaavailtu Opecin ja muiden öljymaiden kokous kuitenkin lykkääntyi torstaille.

Hallitus yrittää pelastaa marjojen ja vihannesten satokauden. YLEn mukaan Suomeen tarvittaisiin kausitöihin, kuten marjojen poimimiseen ja vihannestiloille, arviolta 15 000–20 000 ihmistä.

Ihmiset & yrittäjyys

Koronakriisissä yritykset etsivät tapoja siirtää toimintansa verkkoon. Suomen Yrittäjien mukaan kehitysrahoitusta verkkokaupoille haetaan nyt paljon Business Finlandista ja Ely-keskuksista.

Anna Caldén valittiin mukaan asiantuntijaksi ihmisoikeusvaltuuskuntaan seuraavalle nelivuotiskaudelle, uutisoi VasabladetKaiken kaikkiaan hän pitää Suomen ihmisoikeustilannetta hyvänä.

Suomalainen yrittäjä tekee nyt kaikkensa turvatakseen yrityksen jatkuvuuden kriisin jälkeen, toteaa Vaasa Insiderin toinen uutispäällikkö Nadia Paavola. Kenties olemme oppineet, että kaikkea ei tarvitse jaksaa yksin. Avun pyytämisessä ja saamisessa ei ole mitään hävettävää.

Nadia Paavola

Kulttuuri & hyvinvointi

Pohjalaiset kesätapahtumat odottavat päätöksiä koronatilanteen jatkosta, kertoo YLE Pohjanmaa. Monen tapahtuman ennakkolipunmyynti on lähes pysähtynyt.

Haluatko olla tämän vuoden sommarpratare? Jos vastauksesi on kyllä, sinulla on parisen viikkoa aikaa osallistua mukaan – voittaja julkistetaan suorana lähetyksenä Yle Vegassa lauantaina 9. toukokuuta.

Vaasan kaupunki jakoi tänä vuonna avustuksia kulttuuritoimintaan yhteensä 88 000 euroa. Vuoden 2020 painopisteitä olivat 30. kerran järjestettävä Taiteiden yö ja lastenkulttuuriprojektit.

 

Lämna ett svar