2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Vaasan kaupunki toteuttaa liikennesuunnittelun asiakaskyselyn, Sitra järjestää turvealan keskustelutilaisuuksia ja koronasovelluksen koekäyttö alkaa

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Mustasaarelainen Marja Bothnia Berries on saamassa tarvitsemansa thaimaalaiset marjanpoimijat, kertoo YLE Pohjanmaa. Yritykselle on tulossa lähes kuusisataa poimijaa, jotka vastaavat 90 prosentista heille poimittuja marjoja. Ilman tätä päätöstä yritys olisi ehkä joutunut lomauttamaan väkeä.

Matias Båsk on jäänyt virkavapaalle työstään Mustasaaren kunnan elinkeinopäällikkönä ja tulee toimimaan Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKilla logistiikka-asiantuntijana ja MoveIT-projektissa projektipäällikön sijaisena 3.8.2020–31.7.2021. Syksyllä hankkeessa sekä laaditaan tiekartta seudun kestävistä liikennepalveluista että tehdään konkreettisia pilotti-testauksia.

Matias Båsk.

Haluatko ymmärtää millaisia liiketoimintamahdollisuuksia ekosysteemit ja jaettu data tuovat yrityksellesi? Business Finlandin ja Sitran järjestämässä webinaarissa 13.8. esitellään Sitran kehittämä datan jakamisen sääntökirja, joka tarjoaa konkreettisia työkaluja datan käyttöön ja jakamiseen ekosysteemeissä.

Liikenne & energia

Koronakriisin jälkeen talouden uudistamisen yhdeksi keskeiseksi keinoksi tarvitaan kiertotalous, on kolmen maan yhteinen viesti. Sitran johdolla Suomi on yhdistänyt voimansa Kanadan ja Alankomaiden kanssa ja ne järjestävät kiertotalousfoorumi World Circular Economy Forumin lipun alla mm. WCEFonline-tapahtuman 29. ja 30. syyskuuta.

Vaasan kaupungin liikennesuunnittelu pitää vuosittaisen joukkoliikenteen asiakaskyselyn 3.-14.8. Kysely toteutetaan sekä henkilökohtaisesti busseissa että lomakkeena palvelupisteillä ja vaasa.fi -verkkosivuilla. Kyselyllä kartoitetaan asiakkaiden tyytyväisyyttä joukkoliikenteen aikatauluihin, bussien siisteyteen, asiakaspalveluun sekä reittioppaaseen ja erityisesti joukkoliikenteen uudistuneisiin verkkosivuihin.

Sitra esittelee toimia, joilla voidaan tukea turvealan sosiaalisesti ja taloudellisesti oikeudenmukaista siirtymää Suomen tavoitellessa hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä. Kehityksen tueksi Sitra käynnistää myös alkusyksystä keskustelutilaisuuksien sarjan, joissa on tarkoitus yhdessä eri osapuolten kanssa keskustella reilun siirtymän esteistä ja mahdollisuuksista Suomessa.

Uusimmat koronasta

Koronavirustartunta on todettu henkilöllä, joka on asioinut vaasalaisessa ravintola Babilonissa 27.7. illalla klo 19-21 välisenä aikana, aterioinut ravintola Faroksen terassilla 28.7. klo 14-17 ja illallistanut ravintola Amarillossa 28.7. noin klo 19-21. Näissä kohteissa mainittuina aikoina asioineita pyydetään ottamaan yhteyttä omaan terveyskeskukseen, jos lähimmän viikon aikana kehittyy hengitystieinfektion oireita, kuten yskää, nuhaa, kuumetta tai kurkkukipua.

Koronan älypuhelinsovelluksen koekäyttö alkaa 4.8., tiedottaa THL. Sovelluksen avulla ihmiset voivat itse vaikuttaa koronaviruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttään. Käyttäjät lataavat koronasovelluksen puhelimeensa sovelluskaupasta. Jos jollakin käyttäjällä todetaan koronavirustartunta, hän saa terveydenhuollosta koodin, joka syötetään sovellukseen.

Lämna ett svar