2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Thaipoimijoiden maahantulo on epävarmaa, HSS Media ostaa Radio Vaasan ja yrityssaneeraus vaihtoehtona konkurssille

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Vaasan seurakuntayhtymä aikoo perua lomautukset, uutisoi YLE Pohjanmaa. Mikäli koronaepidemian toinen aalto iskee ja rajoituksia tiukennetaan uudelleen, voivat lomautukset tulla uudelleen harkittavaksi.

HSS Media ostaa Radio Vaasan radiotoiminnan. YLE Pohjanmaan mukaan muun muassa Vasabladetia julkaiseva yhtiö näkee radion kasvavana alana, vaikka Radio Vaasa on taistellut taloudellisten haasteiden kanssa.

Luonnonmarja-alan yritykset eivät tiedä, salliiko hallitus thaimaalaispoimijoiden maahantulon koronatilanteessa, kertoo Ilkka-Pohjalainen. Mustasaarelainen Marja Bothnia Berries sai viime vuonna alle prosentin mustikoistaan kotimaisilta poimijoilta eikä heillä ole edellytyksiä ostaa vain kotimaisilta poimijoilta.

Ihmiset & yrittäjyys

Vaasan ammattikorkeakoulun uusi rehtori Kati Kolulainen kuvaa Vaasa Insiderin artikkelissa omaa johtamisideologiaansa 3E-metodilla, jolla hän viittaa empatiaan, etiikkaan ja estetiikkaan. Hän rohkenee väittää, että se mikä tulevaisuudessa ratkaisee menestyksen, on empatian, etiikan ja estetiikan kokonaisuus.

Kati Komulainen. Kuva: Satu Aaltonen.

Filosofian tohtori Harri Jalonen on nimitetty Vaasan yliopiston uudeksi sosiaali- ja terveyshallintotieteen professoriksi. Hän kertoo haluavansa jatkaa Vaasassa menestyksellä toteutettua kompleksisuusajattelun soveltamista sote-johtamisessa.

Yrityssaneeraus on inhimillinen ja taloudellisesti järkevä vaihtoehto konkurssille, kertoo VASEKin haastattelema asianajaja Christian Näsman. Yrityssaneeraus on tarkoitettu vaihtoehdoksi yrityksille, joilla on taloudellisia vaikeuksia, mutta pitkällä tähtäimellä edellytykset selviytyä ongelmistaan.

Terveys & hyvinvointi

Wasa Wellnesin hyvinvointikeskus suoritti alkuvuodesta hyväksytysti Green Start -itsearvioinnin, johon inspiraatio tuli VASEKin Tiedon kautta kasvuun -projektista. Green Start -itsearvioinnin suorittamisen myötä organisaatio sitoutuu noudattamaan tiettyjä vastuullisuusperiaatteita.

Business Finland avaa kansainvälisen Eureka POST-COVID-19 -rahoitushaun yhteistyössä Eureka-verkoston kanssa. Haku pyrkii luomaan yhteishankkeita, jotka tavoittelevat merkittävää taloudellista ja yhteiskunnallista vaikutusta koronavirustautiin tai vastaaviin pandemioihin liittyvän terveydenhoidon sovellusalueilla.

Kaikissa Vaasan hammashoitoloissa alkaa kesäkuun alussa kiireetön hoito päivystyksen lisäksi, tiedottaa Vaasan kaupunki. Riskiryhmään kuuluvien ajat siirretään syksyyn, jos hoidon siirtäminen suun terveyttä vaarantamatta on mahdollista.

Lämna ett svar