2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Kunta-alan työntekijöiden työehdoista päästiin yhteisymmärrykseen, Wasaline aloittaa uudet yt-neuvottelut

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Wasaline aloittaa uudet yt-neuvottelut kesäkuun alussa, uutisoi Svenska Yle. Jos matkustaminen ei käynnisty ja rahtiliikenne hiljenee heinäkuuksi, on todennäköistä että kesästä tulee erittäin synkkä.

Autoliike Saka rantautuu Vaasaan ja tarkemmin sanottuna Kivihakaan, Vasabladet tiedottaa. Vuonna 2015 perustetussa yrityksessä on kasvu ollut huimaa, ja Vaasan myymälä on jo ketjun 20 toimipiste.

Tommi Mäki uudistaa sisäsataman terassin konseptin tälle kesälle, Vasabladet kirjoittaa. Teemana tulee olemaan Ibiza ja istumapaikkoja tulee lisää 220 neliön verran, lisäksi joka juoman ostosta menee euro Vaasan Sportin edustuksen hyväksi.

Yhteiskunta & koulutus

Kunta-alan työntekijöiden uusista työehdoista päästiin keskiviikkoiltana yhteisymmärrykseen. Tänään kuntatyönantajien ja työntekijäjärjestöjen hallinnot käsittelevät syntynyttä neuvottelutulosta uusista työehdoista, jolloin asiaan voidaan saada lopullinen päätös Ilkka-Pohjalainen kirjoittaa.

Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan ely-keskusten alueella on työttömien määrä kaksinkertaistunut verrattuna viime vuoteen, uutisoi Yle Pohjanmaa. Lomautettuja on jopa 13 kertainen määrä Pohjanmaan ely-keskuksen alueella verrattuna viime kevääseen.

Yksityisen sote-alan työntekijöille on pääseminen koronavirustesteihin hankalaa Etelä-Pohjanmaan ja Vaasan sairaanhoitopiireissä, uutisoi Ilkka-Pohjalainen. Sairaanhoitopiirien johdon taholta ollaan yllättyneitä tutkimustuloksesta, ja mietitään johtuuko se eriävästä näkemyksestä siitä milloin on syytä testata.

Ihmiset & ympäristö

Vaasan ruoka-apuyhdistys ry hoitaa vähävaraisille tarkoitettua ruokajakelua seuraavasti ajalla 27.5.- 30.8.2020. Maanantai: Vanha Steinerkoulu, Kauppapuistikko 22, Tiistai: Elim seurakunta, Palosaarentie 92, Keskiviikko: Ristikka, Jyrsijänkatu 2, Torstai: Sepänkylän seurakuntakeskus, Niilontie 3, Perjantai: Vanha Steinerkoulu, Kauppapuistikko 22 klo 14-14.30 välisenä aikana.

Vaasan keskussairaalassa testattavana oleva mobiilisovellus joka jäljittää koronaviruksen tartuntaketjuja, voidaan ottaa käyttöön vasta kun tartuntatautilakiin on tehty muutoksia. Luonnos väliaikaisista muutoksista on edennyt lausuntokierrokselle, ja uusi laki voisi astua voimaan elokuussa, Yle Pohjanmaa uutisoi.

Vaasan McDonald´s aloittaa kotiinkuljetukset myös Foodoran kanssa, koska kotiinkuljetus on trendi joka on tullut jäädäkseen, yrittäjä Mika Rajamäki kertoo. Aiemmin McDonald’s on käyttänyt Woltia kuljetuksiin, mutta ketjutasolla halutaan varmistaa ettei kotiinkuljetukset ole ainoastaan yhden toimijan varassa.

Vaasan McDonald´sissa kotiinkuljetus on ollut aina suosittua. Kuva: McDonald´s

Lämna ett svar