2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Peter Nieminen uusi johtava ylilääkäri Vaasassa, kesäterassien vuokra saattaa puolittua 1.6. lähtien

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Uusi kampanja mahdollistaa kymmenelle 15-20 vuotiaalle vaasalaisnuorelle yritystoiminnan aloittamisen, ja ilmoittautua kannattaa pikimmiten artikkelissa annettuun yhteystietoon. Lyhyen koulutuksen lisäksi kukin yrittäjä saa 200 euroa markkinointiin ja tarvittaviin investointeihin.

Scandic Vaasa avasi eilen klo 13 ovensa jälleen kahden kuukauden tauon jälkeen, Ilkka-Pohjalainen kertoo. Alkuun asiakkaat ovat lähinnä työmatkalaisia ja esimerkiksi ravintolapalvelut aukeavat vasta myöhemmin.

Vaasan sairaanhoitopiirin yt-neuvottelut ovat saatu päätökseen ja ketään ei lomauteta. Sensijaan joidenkin lomia aikaistetaan jotta syksyllä töissä olisi riittävä miehitys, Svenska Yle tiedottaa.

Yhteiskunta & koulutus

Peter Nieminen on valittu Vaasan sairaanhoitopiirin uudeksi johtavaksi ylilääkäriksi 1.6. alkaen, Ilkka-Pohjalainen kirjoittaa. Lääkäriksi vuonna 1987 valmistunut Nieminen erikoistui korvalääkäriksi, ja väitteli tohtoriksi Oulussa vuonna 2002.

Vaasalaisten ravintoloiden kesäterassien vuokra saattaa puolittua 1.6. lähtien, kirjoittaa Vasabladet. Helpottaakseen kahviloiden ja ravintoloiden tilannetta on asiasta tehty ehdotus jonka tekninen lautakunta käsittelee 10.6. pidettävässä kokouksessa.

Sisäsataman Terassi – Inre Hamnen Terrass.

Verkkopalvelu vaasa.fi on valittu kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun finaaliin viiden työn parhaimmistoon, kun yhteensä 49 ehdotusta osallistui. Vaasan kaupunki, Visit Vaasa, Vaasan seutu ja UNESCOn luonnonperintökohde Merenkurkun saaristo julkaisivat uuden yhteisen verkkopalvelun syksyllä 2019.

Ihmiset & ympäristö

Vaasassa on havaittu tavanomaista enemmän rottia tänä keväänä, uutisoi Vasabladet. Rottia on havaittu ympäri kaupunkia, eli mistään paikallisesta ilmiöstä ei ole kyse, havainnon tehneen pyydetään soittamaan Vaasan kaupungin vaihteeseen 06-325 1111.

Mustasaarelaisen Duell Bike-Centerin pihaan kokoontui lauantaina suuri joukko nuoria mopoilla ja autoilla, ja illan mittaan meno oli yltynyt sikailuksi. Liikkeen operatiivinen johtaja Dennis Nylund kirjoitti aiheesta sunnuntaina Facebook-päivityksen, jonka seurauksena suuri joukko nuoria tuli siivoamaan jälkensä Ilkka-Pohjalainen raportoi.

Korona-aikana on puistojen käyttö Vaasassa lisääntynyt jopa 77 prosentilla, ja pian on taas aika viedä istutukset ulos vaasalaisten ihailtaviksi. Tänä vuonna istutuksissa on paljon retrovärejä, ja kaupunginpuutarhan puolelta luvataan että istutukset näkyvät kauas, Yle Pohjanmaa kertoo.

Lämna ett svar