2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Kilkanen muuttaa Vaskiluotoon ja Vaasan ruoka-apu käynnistyy jälleen tänään

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Wärtsilän moottoreita on pystytty toimittamaan suunnitelmien mukaan, uutisoi Vasabladet. Myös Danfoss saa jälleen komponentteja Kiinasta, vaikka logistisia haasteita on edelleen käsillä.

Korona on vienyt kauppaa verkkoon, kertoo YLE Pohjanmaa. Esimerkiksi Mustasaaressa K-market Piffin nettimyynti lähti viime viikolla tuntuvaan kasvuun, myynti on netin kautta vähintään kolminkertaistunut.

Leinolat Group tulee olemaan tärkeä osa Wärtsilän Smart Technology Hubiin rakentuvaa ekosysteemiä. Kilkanen Oy rakentaa uuden tehtaan Vaskiluotoon, kertoo Vaasa Insider.

Lars-Erik Schöring

Kauppakeskusten yrittäjillä on vaikeuksia maksaa vuokriaan. Ilkka-Pohjalaisen mukaan esimerkiksi Vaasan Espenissä yrittäjien tilannetta on helpotettu vapauttamalla aukioloajat.

Ihmiset & hyvinvointi

Vaasan ensi- ja turvakoti toimii koronasta huolimatta entiseen tapaan, kertoo Vasabladet. Truvakodeissa on varauduttu siihen, että korona voi hankaloittaa monien perheiden elämää.

Vaasan ruoka-avun jakelu jatkuu uudelleen jo tänään. YLE Pohjanmaan mukaan ensimmäinen jako järjestetään jo tänä iltana kello 17 entisen Steiner-koulun tiloissa Kauppapuistikolla.

Vaasan sosiaalipalvelut avaavat perhechatin, jossa annetaan ohjeita vanhemmille. Vasabladetin mukaan chat on avoinna joka arikipäivä kello 8-16.

Kulttuuri & liikunta

Öjbergetin kuntoportailla on ruuhkaa. Vaasan kaupunki vetoaa asukkaisiin, että he välttäisivät urheilupaikkoja, joissa on paljon ihmisiä, uutisoi Vasabladet.

Kansalaisaktiivit eivät luovuta Vaasan siilojen suhteen, kertoo Vasabladet. Keskiviikkona he julkaisevat aloitteen kansalaisaloite.fi-palvelussa.

Esports-valmennukseen keskittyvä vaasalainen Incoach alkaa järjestää lapsille etäiltapäiväkerhoja. Vaasa Insiderin haastatteleman Christian Joutsenvuoren mukaan pelaamisen lisäksi kerhoissa kerrotaan pelikäyttäytymisestä ja fiksusta netin käytöstä.

Lämna ett svar