VILPEn perustajalle Eero Saikkoselle arvonimi – Rakennusneuvos jatkaa elämäntyötään rakennusalalla

Tasavallan presidentti on myöntänyt mustasaarelaisyritys VILPE Oy:n perustajalle, rakennusmestari Eero Saikkoselle rakennusneuvoksen arvonimen. KUVA: VILPE

Tasavallan presidentti on myöntänyt mustasaarelaisyritys VILPE Oy:n perustajalle, rakennusmestari Eero Saikkoselle rakennusneuvoksen arvonimen. Myönnetty arvonimi perustuu Saikkosen tekemään elämäntyöhön suomalaisen rakennusalan hyväksi.

– Aloitin työt rakennusalalla vuonna 1965, ja tie kohti yrittäjyyttä sai alkunsa vuonna 1973. Tämä oli todella suuri yllätys. En olisi koskaan uskonut, että tällainen huomionosoitus toteutuu, Eero Saikkonen sanoo.

Saikkonen on toiminut rakennusalalla kaikkiaan 56 vuotta. Hän jatkaa edelleen pääosin VILPEn tuotekehityksen parissa ja vaikuttaa alan kehitykseen suhdeverkostonsa kautta.

Parhaillaan VILPE tekee 2,5 miljoonan euron investointia tehdas- ja toimistotilojen laajentamiseksi, ja Saikkonen toimii myös tämän laajennusprojektin vastaavana mestarina.

– Jos terveys kestää, aion olla töissä 75-vuotiaaksi asti, nyt 71-vuotias Saikkonen sanoo.

Elämäntyöstä merkittävä työnantaja

Saikkonen on vaikuttanut suomalaiseen kattorakentamiseen kehittämillään tuoteinnovaatiolla sekä johtanut ilmanvaihdon päätelaitteita ja erikoiskattotarvikkeita valmistavaa yritystä VILPE.

– Vuosikymmeniin on mahtunut monta lamaa ja nousukautta. Meidät ovat pitäneet pinnalla omat, hyvät tuotteet ja se, että yrityksen koko toiminta, tuotekehitys, valmistus, markkinointi ja myynti, ovat olleet omissa käsissämme, kertoo Saikkonen.

Eero on luonut Suomeen yrityksen, joka on menestynyt 45 vuotta.

Eero Saikkosen poika, vuonna 2020 VILPEn toimitusjohtajan paikan ottanut Tuomas Saikkonen on ylpeä isänsä elämäntyöstä.

– Eero on onnistunut luomaan Suomeen yrityksen, joka on menestynyt 45 vuotta ja ollut pitkään Mustasaaren seudulla merkittävä työnantaja, Tuomas Saikkonen sanoo.

Kansainvälisestä kasvusta menestykseen

Viime vuosina VILPE on päässyt kansainväliseen kasvuun, ja nykyään se on yksi alansa johtavia yrityksiä Euroopassa. Yrityksellä on tytäryhtiöt Venäjällä, Ruotsissa, Baltiassa, Puolassa ja Ukrainassa.

Konsernin 21 miljoonan euron liikevaihdosta jo yli puolet tulee vientimarkkinoilta. Mustasaaren tehtaalla on yli 90 työntekijää ja koko konserni työllistää noin 150 henkilöä.

Eero Saikkonen uskoo kansainväliseen kasvuun jatkossakin.

– Tuomaksen johdolla VILPEstä on tullut ja tulee todella kansainvälinen yritys. Kasvua mahdollistavat kesäkuussa julkistetut uudet tuotteemme, joissa on erittäin paljon älyä. Se on iso murros koko rakennusalalle, ja tuo meille monia mahdollisuuksia menestyä.

LUE MYÖS:

Vilpe investoi vahvasti tulevaisuuteen

Lämna ett svar