Vuoden Nuori Johtaja -finaali huipentuu tänään – Ehdokkaana Ålandsbankenin Vaasan pankinjohtaja

Tämän vuoden Vuoden Nuori Johtaja -finaalissa on mukana vaasalainen Ålandbanken Ab:n Vaasan ja Oulun konttoreiden pankinjohtaja Joel Sunabacka.

Suomen Nuorkauppakamareiden Vuoden Nuori johtaja -kilpailussa etsitään ja nostetaan esiin esimerkillisiä ja vastuullisia alle 40-vuotiaita suomalaisia johtajia. Tämän vuoden finaalissa on mukana vaasalainen Ålandbanken Ab:n Vaasan ja Oulun konttoreiden pankinjohtaja Joel Sunabacka.

Nuorkauppakamarin kuvauksen mukaan finalisteja yhdistää rohkea ja uudistava, jopa visionäärinen asenne. Sunabacka on muiden finalistien tavoin panostanut erityisesti ihmisten johtamiseen ja työhyvinvointiin.

– On kunnia olla mukana finalistien joukossa perinteisesti hyvin anonyymiltä finanssialalta. Johtajana minulle on tärkeää, että työntekijöillä on mukava olla töissä. Se, että henkilöstömme viihtyy työssään, välittyy suoraan asiakkaalle ja näkyy myös tuloksessamme.

Voittaja julkaistaan tänään keskiviikkoiltana Helsingissä Nuorten johtajien gaala-tapahtumassa.

Menestymisen ilmapiiri

33-vuotias Sunabacka on ollut Ålandsbankenilla pankinjohtajana viisi vuotta, jota ennen hän työskenteli yrityksessä varainhoitajana noin kolme vuotta. Finanssiala on hyvin säännelty ja konservatiivinen ala, johon Sunabacka tuo raikkaan tuulahduksen nuorena johtajana.

Johtaja luo edellytykset sille, että jokainen voi tehdä parhaansa joukkueensa hyväksi.

Jalkapallonkin parista tunnettu Sunabacka näkee itsensä hyvänä innostajana, joka luo menestymisen ilmapiiriä. Kun joukkue haluaa voittaa toisilleen, se menestyy yhdessä.

– Monet pankkiireistamme ovat Suomen kärkeä. Kuten joukkuelajeissa valmentajan, ei minunkaan johtajana tarvitse olla paras mahdollinen pelaaja, vaan luoda edellytykset sille, että jokainen voi tehdä parhaansa joukkueensa hyväksi.

Sunabacka näkee tärkeänä myös sen, että henkilöstö viihtyy ja tekee asioita vapaamminkin yhdessä, kuten pelaa paintballia tai käy vaikka joogassa.

– Nämä yhteiset hetket luovat sitä fiilistä, joka näkyy ja välittyy meistä myös ulospäin, sanoo Sunabacka.

Joel Sunabacka
Joel Sunabacka.

Vahva asiakasvirta

Sunabacka on finalistikuvauksen mukaan onnistunut muuttamaan kuuden hengen palvelukonttorin yli kahdenkymmenen hengen myyntiorganisaatioksi, ja samalla näyttänyt esimerkkiä koko pörssinoteeratulle pankkikonsernille.

Rekrytoinneissa Sunabacka pitää tärkeänä, että henkilöstössä on sopiva sekoitus alan kovia tekijöitä sekä myös uransa alussa olevia.

– Kaikkien ei tarvitse olla valmiita osaajia, vaan coachaamalla alan kovat ammattilaiset pystyvät näyttämään tietä, kun työntekijältä löytyy uskallusta, kunnianhimoa ja alan teoreettista osaamista.

Ålandbankenin Vaasan konttori on Sunabackan aikana kasvanut paljon.

– Menemme toiseen suuntaan kuin useammat muut pankit, ja avanneet esimerkiksi konttorin Ouluun, jota myös johdan. Olemme kasvaneet pienestä tekijästä yhdeksi varainhoidon suureksi toimijaksi Pohjanmaalla, ja teemme hyvää tulosta vahvalla asiakasvirralla.

LUE MYÖS:

Katja Rajala: ”Yritykset mukana hyvinvointia luomassa”

Lämna ett svar