T-Drill får ny vd – Jouni Matikainen tar över

Jouni Matikainen.

Anne Hanka har 40 år bakom sig i T-Drills tjänst. Nu tar Jouni Matikainen över rodret för T-Drill, som är en del av Leinolat Group.

T-Drills styrelse har valt Jouni Matikainen till ny vd för T-Drill. Den tidigare vd:n Anne Hanka har bestämt sig för att gå i pension efter en 40-årig karriär i bolaget.

Jouni Matikainen.

Jouni Matikainen känner också T-Drill sedan tidigare. Under tre år har han jobbat som försäljningsdirektör för företaget. I bagaget finns också en elva år lång erfarenhet som vd för Epec samt tio år i ledande positioner på ABB, på försäljnings- och marknadsföringssidan.

– Jag är väldigt nöjd över att vi kunde välja en ny vd inifrån bolaget som redan känner företaget, säger Lars-Erik Schöring, vd för Leinolat Group.

Laihelabaserade T-Drill tillverkar lösningar och maskiner för rörbearbetning.

”Fin bedrift”

Lars-Erik Schöring passar på att tacka Anne Hanka för det jobb hon gjort för T-Drill under en lång tidsperiod. Anne Hanka har byggt sin karriär inom företaget och har haft vd-posten de senaste nio åren.

Lars-Erik Schöring, vd för Leinolat Group.

Lars-Erik Schöring säger att företaget under hennes tid har växt och nu är konkurrenskraftigt och lönsamt. Dessutom lyfter han fram att bolaget har utmärkta arbetstagare och produkter samt försäljning i över 50 länder.

– Anne kan vara verkligt stolt och nöjd över det hon fått till stånd tillsammans med företagets arbetstagare, säger Schöring.

LÄS OCKSÅ:

Leinolat Groups dotterbolag Kilkanen Oy bygger ny fabrik i Vasklot – Wärtsiläs motorblocksbearbetning får nytt hem

Lämna ett svar