Rantalainen kouluttaa 25 uutta palkkahallinnon osaajaa omassa akatemiassa – ”Meillä on varmasti tarjolla mielekästä työtä”

Jussi Peräsalo ja Niina Asujamaa
Jussi Peräsalo ja Niina Asujamaa

Rantalainen on laajentanut vauhdilla Pohjanmaalla. Nyt yhtiö haluaa varmistaa kasvun edellytykset kouluttamalla osaajia itse viiden kuukauden kestävässä palkkahallinnon koulutusohjelmassa.

Automaation myötä on ajateltu kirjanpitäjän työn jäävän historiaan. Nyt näyttää käyvän päinvastoin, sillä monet tilitoimistot etsivät uusia työntekijöitä sekä kirjanpitoon että palkanlaskentaan.

– Yritysten tarve palveluille on kasvanut ja toisaalta isot ikäluokat ovat alkaneet eläköityä, liiketoimintajohtaja Niina Asujamaa kertoo.

Rantalaisella päätettiin parantaa työntekjöiden saatavuutta itse. Yhtiö aloittaa syyskuussa viisi kuukautta kestävän akatemian, jossa ammattitaitoiset kouluttajat sekä Rantalaisen henkilökunta kouluttavat alalle uusia palkkahallinnon osaajia. Yhteensä koulutukseen valitaan 25-30 palkanlaskentatyöstä kiinnostunutta.

Yhdessä ely-keskuksen, te-palveluiden ja Saranen Consultingin kanssa järjestettyyn koulutukseen haetaan osallistujia ympäri Suomen. Suurin osa koulutuksesta tapahtuu etänä.

Joitain lähipäiviäkin kuitenkin järjestetään Tampereella tai Helsingissä.

– Tekisi mieli sanoa, että lähipäiviä on harmittaman vähän, mutta se on tätä päivää. Halusimme tarjota kuitenkin joitain lähipäiviä, jotta osallistujat pääsevät tutustumaan toisiinsa, liiketoimintajohtaja Jari Rättyä kertoo videon välityksellä Kokkolasta.

Maksuton koulutus

Akatemia on osallistujille maksuton ja myös lähipäivien matkakustannukset korvataan. Samalla Rantalainen ottaa riskin siitä, että koulutuksen jälkeen uusi talousammattilainen lähtee muualle töihin.

Rättyä kuitenkin luottaa, että Rantalaisen vetovoima riittää pitämään osaajat talossa.

– Meillä henkilöstöstä pidetään erittäin hyvää huolta.

Niina Asujamaa muistuttaa, että Rantalaisen tavoitteena on olla taloushallintoalan paras työpaikka ja paras kumppani asiakasyrityksille.

Rekrytointeja on käynnissä jokaiselle vastuualueelle

Tilitoimistotyö on muuttunut

Vaikka kirjanpitäjän työ ei ole katoamassa, on se jo muuttunut. Harvoin kirjanpitäjä enää käy läpi kuittipinoa ja kirjaa asiat manuaalisesti järjestelmään.

Asujamaa kertoo, että kirjanpitäjän työ on muuttumassa yhä enemmän kuittien kirjaamisesta digitaalisten prosessien oikeellisuuden valvontaan. Työssä katse on menneisyyden sijaan enemmän tulevaisuudessa.

– Asiakkaat edellyttävät tilitoimistolta proaktiivisuutta. He toivovat, että autamme heitä ennakoimaan tulevaa sen sijaan, että raportoimme mennyttä.

Monipuolinen tarjoama

Rantalainen tarjoaa perinteisen kirjanpidon ja palkkahallintopalveluiden lisäksi monenlaisia muita asiantuntijapalveluita. Yhtiö tarjoaa esimerkiksi HR-palveluita, raportoinnin ja talousdatan analysoinnin palveluita, verotusasiantuntijoiden palveluita sekä talousjohtajan palveluita.

Yhtiössä on myös osaamista erilaisista toiminnanohjausjärjestelmistä ja yhtiö tarjoaa erilaisten järjestelmien integrointipalveluita, jolloin data siirtyy kätevästi esimerkiksi matkalaskujärjestelmästä palkanlaskujärjestelmään.

Asujamaa kertoo, että kaikkien näiden palveluiden kysyntä kasvaa koko ajan.

– Rekrytointeja on käynnissä jokaiselle vastuualueelle.

Monipuolista työtä

Monipuolinen palvelutarjonta on myös työntekijöiden etu. Työntekijät voivat hakeutua uudenlaisiin tehtäviin yrityksen sisällä ja auttaa asiantuntemuksellaan kollegoita toisella puolella Suomea.

Rättyä arvioi, että tämä auttaa työntekijöitä luomaan pitkää uraa yhtiön sisällä.

– Meillä on varmasti tarjolla mielekästä työtä. Ja varmasti töitä myös riittää.

Suomen suurin

Rättyä kertoo, että kesäkuussa julkistetun selvityksen mukaan Rantalainen on Suomen suurin talous- ja palkkahallinnon palveluita tarjoava yhtiö. Yhtiö työllistää vajaa 1 200 ammattilaista, joista Pohjanmaan, Etelä- ja Keski-Pohjanmaan alueella on yhteensä 250.

Yhtiön suuruus mahdollistaa sen, että Rantalaisen akatemiaan osallistuva henkilö voi työllistyä koulutuksen jälkeen itseään lähimpänä sijaitsevaan Rantalaisen toimistoon, joita on jo lähes 70 paikkakunnalla.

– Olemme isosta koosta huolimatta kokoelma paikallisesti pieniä tilitoimistoja. Jos haluaa aloittaa uran pienestä toimistosta ja edetä suurempaan rooliin, se kaikki onnistuu meillä yhtiön sisällä, Seinäjoen toimistolla työskentelevä liiketoimintajohtaja Jussi Peräsalo muistuttaa.

 

LUE MYÖS:

Rantalainen vahvistaa asemaa Pohjanmaalla – Vaasa Viicon ja Norlic täydentävät toisiaan

Ekova blir del av Rantalainen – Rantalainen genomför femte företagsköpet i Österbotten under kort tid

Lämna ett svar