Futuristen Niko Herlin snart på avgiftsfritt event i Vasa – ”En utmaning till alla är att våga ifrågasätta hur vi jobbar nu”

Utbildningssektorn möter industrin på nytt event i Vasa. Huvudtalaren Niko Herlin slår ett slag för livslångt lärande.

Visioner är viktiga men själva ordet framkallar nästan gäspningar hos många. Futuristen Niko Herlin pratar därför hellre om drömmar.

– Man måste våga drömma och också våga göra det utan begränsningar, säger Niko Herlin.

– Om du eller ert företag kunde göra vad som helst, helt utan att tänka på vad det kostar, vad skulle ni göra då?

Först när drömmen är klar finns det en möjlighet att bygga en strategi för hur man kan uppnå den. Processen måste vara systematisk och fortlöpande.

Företaget eller individen måste jobba aktivt med visionen och strategin för att komma framåt.

– Framtiden ändras när verkligheten ändras, säger Herlin, lite kryptiskt.

Brobyggande i Vasa

Multitronic Pro ordnar ett event på Wasa Innovation Center den 18 september klockan 14.00-16.30. Huvudtalaren är just Niko Herlin, som förutom futurist även är ledningskonsult och företagare på Great Minds.

Eventets fokus ligger på framtidens arbetsmarknad och utbildning. Det bjuds på en paneldiskussion om industrins behov och framtidens skola, med profiler från båda lägren.

– Tanken är att skapa en diskussion mellan utbildningssektorn och industrin och befrämja ett proaktivt tänk, säger Joanna Hansén, projektspecialist på Multitronic Pro.

Tanken är att skapa en diskussion mellan utbildningssektorn och industrin.

Seminariet ska fungera som ett brobyggeri mellan dessa världar. Med i paneldiskussionen är till exempel C2 Advertisings Milla Monola och innovationscentrets egen Sture Udd. Som moderator fungerar svenska Yles Magnus Hansén.

Eventet är gratis för deltagarna, det krävs bara en förhandsanmälan som kan göras här.

Framtidens arbetsmarknad

Hur arbetsmarknaden ser ut i framtiden är ett tema som kommer att behandlas, speciellt ur perspektivet vilka färdigheter som behövs.

Niko Herlin.

Niko Herlin slår ett slag för ett livslångt lärande, något han anser att vi nu bara pratar om i fina ord men helt saknar.

– Som systemet är uppbyggt nu börjar vi skolan som sju år och går ut ur den x antal år senare, säger han.

Med ironi i rösten nämner Herlin att vi till och med i vardagligt tal pratar om att någon blir ”färdig” när skolan tar slut.

– Det är ett absurt ord i sammanhanget, vi blir aldrig färdiga och borde studera parallelt med arbetslivet, säger han.

LÄS OCKSÅ:

Niko Herlins färdkost till Österbottens fyra nya företagsamhetslärare: “Låt elever prova på projekt som garanterat misslyckas”

Lämna ett svar