Viexpo får en ny Senior Adviser – Anne Viitala har mycket erfarenhet av exporthandel

Anne Viitala.

Viexpos team får förstärkning. Anne Viitala har jobbat med exporthandel till flera än tio länder.

Anne Viitala har sedan i måndags börjat jobba som Viexpos Senior Advisor och Areamanager för Södra Österbotten. Hon hjälper regionens små och medelstora företag i frågor som gäller export och internationalisering.

Anne Viitala har tidigare jobbat med exporthandel bland annat till Ryssland, England, Förenade Arabemiraten och till alla de skandinaviska och baltiska länderna.

Specialkompetens erbjuds

Spetskunnande har Anne Viitala till exempel när det gäller möbelindustrin. Hon har därtill lång erfarenhet av B2B-försäljning, identifiering av potentiella kunder, utvecklingsarbete samt av att starta upp och leda exportverksamhet.

I tidigare uppdrag har Viitala även hjälpt olika företag med exportfrämjande resor. Hon har god kännedom om vad som behövs för att lyckas med mässresor samt olika evenemang, möten och marknadsundersökningar för företag.

Viexpo jobbar utåt från tre österbottniska landskap

Anne Viitalas kontor finns i Seinäjoki och i Kurikka. Viitala väntar inte med att komma igång med det nya jobbet, som redan under den första vecka inletts med företagsbesök.

– Först vill jag träffa alla möjliga samarbetspartners för att tillsammans fundera på hur vi kunde göra ännu mera för att hjälpa SMF-företagen, säger hon.

Exportandelslaget Viexpo är en stark aktör i alla tre österbottniska landskap.

LÄS OCKSÅ:

Kristian Schrey: “Coronakrisen och möjligheterna framöver – exporten avgörande för landets återuppbyggnad”

Lämna ett svar