Vasaföretaget Nordic Electro Power tar nytt kliv i Sverige – Köper företag med specialkompetens

Greger Stenberg, Laura Stenberg, Joakim Sundström
Greger Stenberg, Laura Stenberg, Joakim Sundström.

Nordic Electro Power satsningar i Sverige växlas upp. Skelleftåföretaget Probema i Norr blir en del av en stark helhet.

Nordic Electro Power, en växande aktör i elbranschen, tar ett stort steg framåt i Sverige. Vasabolaget, som relativt nyligen etablerade egen närvaro i Sverige, har nu också köpt ett företag där.

Nordic Electro Power har köpt alla aktier i Probema i Norr AB. Probema i Norr har specialkompetens inom el- och högspänningsinstallationer, konsulttjänster och företagsutbildningar.

Joakim Sundström, Nordic Electro Powers platschef i Sverige, säger att en orsak till företagsaffären är att det är väldigt svårt att hitta personal med rätt kompetens i regionen.

– Vi är oerhört glada för den här chansen, det är precis den pusselbiten vi behövde, säger Joakim Sundström.

Nordic Electro Power är sedan tidigare starka på elarbeten och erbjuder olika lösningar för industrin och fastighetssektorn.

Företagarpar får ny arbetsgivare

Greger Stenberg, Laura Stenberg, Joakim Sundström.

Probema i Norr grundades av företagarparet Laura och Greger Stenberg i Skellefteå 2017.

– Vi ser en otrolig potential i Nordic Electro Power och ser fram emot att snabbt växa samtidigt som vi hjälper både gamla och nya kunder, säger Laura Stenberg.

Greger Stenberg ser för sin del fram emot att arbeta i hög- och mellanspänningsprojekt tillsammans med Nordic Electro Powers erfarna team. Probema i Norr har flera montörer på lönelistan och Stenberg räknar med att få vara med och anställa fler installatörer och montörer de närmaste månaderna.

– Det finns en stor potential där ute, och det ska bli riktigt roligt att vara med och bygga upp det här, säger Greger Stenberg.

Effektivare arbete

Nordic Electro Power har tidigare skickat finländska expertteam till Sverige för att sköta företagets uppdrag där. Genom det här företagsköpet kommer det svenska teamet att på egen hand kunna sköta många av de uppdragen.

– Vi har nu en solid grund att ännu bättre börja betjäna våra kunder, säger Mika Alatalo, vd för Nordic Electro Power.

Vi har nu en solid grund.

Företagsutbildningar erbjuds

Genom Probema i Norr tar Nordic Electro Power även ett kliv framåt när det gäller möjligheten att erbjuda företagsutbildningar. Probema i Norr erbjuder företagsutbildningar i bland annat arbetsmiljö, brandskydd, fallskydd och elsäkerhet.

Nordic Electro Power kommer att fortsätta satsa och erbjuda utbildningar även i framtiden. Laura Stenberg säger att de kommer att köra igång med utbildningarna i höst direkt restriktionerna till följd av Covid-19 börjar tillåta det.

Nordic Electro Power kommer också att titta på lösningar för att kunna erbjuda utbildningar på distans.

– Kurserna kommer hållas på svenska, engelska och tyska, men andra språk kan bli aktuella i framtiden, säger Laura Stenberg.

 

LÄS OCKSÅ:

Coronakrisen stoppar inte Nordic Electro Power – Vasaföretaget expanderar till Sverige

 

Lämna ett svar