Coronakrisen stoppar inte Nordic Electro Power – Vasaföretaget expanderar till Sverige

Mika Alatalo, Jussi Kempus
Mika Alatalo, Jussi Kempus.

Nordic Electro Power växer kraftigt. Nu söker bolaget personal både i Sverige och i Finland.

Nordic Electro Power, som erbjuder elarbeten och olika lösningar för industrin och fastighetssektorn, har växt mycket kraftigt i Finland. Bolaget, som grundades så sent som 2016, nådde redan under 2020 en omsättning på 6,5 miljoner euro.

Att etablera sig i Sverige har varit ett strategiskt mål i företagets internationaliseringsstrategi – och nu har det också genomförts, i norra Sverige.

– Norra Sverige är jätteintressant för oss, eftersom det investeras modigt och byggs massor i området de kommande åren, säger Mika Alatalo, Nordic Electro Powers vd.

Söker personal

Nordic Electro Power söker hela tiden efter kompetent personal – nu både i Finland och i Sverige.

Mika Alatalo.

Mika Alatalo säger att det aktiva byggandet i Norra Sverige verkar leda till betydande brist på kunnig personal och erfarna bolag speciellt inom industriell elteknik och vid utbyggnad av elnätet och elproduktionen i området.

När det gäller industrin, elproduktion och eldistribution koncentrerar sig Nordic Electro Power på arbeten och lösningar inom medel- och högspänning.

Bolagets personal är vana att jobba med stora bolag, och de höga kraven på säkerhet och kvalitet inom branschen är numera vardagsmat.

Inom fastighetssektorn har bolaget fokuserat på planering, installering och ibruktagning av elsystem för kommersiella fastigheter.

Coronan stoppar inte er?

Trots rådande marknadsläge har Nordic Electro Power fortsatt att utvecklas och jobba på sin vision om kraftig tillväxt och internationalisering.

– Att resa i arbetet har för oss sedan start varit en del av vardagen, så det känns helt naturligt att söka tillväxt även utanför landets gränser, säger Alatalo.

Det känns helt naturligt att söka tillväxt även utanför landets gränser.

Bolaget har redan innan den nya etableringen utfört en del jobb i Sverige och hjälpt kunder med internationella projekt.

I norra Sverige hittas Nordic Electro Powers kontor i Skellefteå. De första större kontrakten där är redan i hamn. I Vasa hittas bolaget på Cirkelvägen 6.

LÄS OCKSÅ:

Kjell Skoglund: ”Läge att locka nordborna till Finland”

Vastaa