Podcast: Våga Satsa: ”Alla företag behöver förr eller senare köpta tjänster”

Kjell-Owe Ahlskog. Foto: Sofia Sundholm

Med företaget Linqit vill Kjell-Owe Ahlskog hjälpa företag att samarbeta med varandra. Med hjälp av den webbaserade tjänsten hoppas han att företagare hittar nya affärspartners och skapar nya nätverk.

Linqit är en webbtjänst där företag både kan köpa och sälja sina tjänster sinsemellan.

— I Linqit skapar man som företagare en profil där man berättar vad företaget gör och definierar vilken eller vilka typer av tjänster man erbjuder. Linqits målsättning är att bli en naturlig del av både köpande och säljande företags resursplanering och ett effektivt nätverk för att skapa synergier mellan företag, säger Kjell-Owe.

Kjell-Owes fru jobbar på ett av de stora företagen i Vasa, och det var också hon som efter en arbetsdag kom hem med själva företagsidén till Linqit. I sitt jobb träffar hon många underleverantörer, varav de flesta av dem dras med samma problematik.

— Så gott som alla företagare har utmaningar då det gäller resurser. Endera har man för mycket, eller så har man för lite. Samtidigt har vi många företagare här i regionen som kunde rycka in när man behöver mera tillfälliga resurser som företagare. Det är kring den problematiken själva företagsidén tog fart, säger Kjell-Owe.

Så gott som alla företagare har utmaningar då det gäller resurser.

I över tio år har Kjell-Owe Ahlskog jobbat som enmansföretagare med konsultverksamhet inom kvalitets- och miljöledningssystem. Som egenföretagare har han själv jobbat enligt Linqits idé om att samarbeta med andra företagare.

— I mitt konsultföretag är jag ena dagen kund, och den andra dagen är jag leverantör, säger Kjell-Owe.

Konsultverksamheten har Kjell-Owe inte ännu lämnat helt åt sidan, men målet är att snart satsa allt på företaget Linqit och att utvidga verksamheten.

Lyssna på hela avsnittet här:

Lämna ett svar