Nykarleby Innovation Center sparkas igång med event i bästa Skavlan-stil

Oscar Rudnäs.

Utbyta idéer och kunskap. Förena företag, startups och blivande företagare. Det är några av kungstankarna bakom Nykarleby Innovation Center som drar igång med ett stort event.

Nykarleby Innovation Center (NIC) är en ny entreprenörscommunity i Nykarleby. Det är en sammanslutning som jobbar för att sätta Nykarleby på kartan som ett innovativt företagscentrum.

– Nykarleby är nära våra hjärtan och i dagens samhälle går det att jobba globalt oberoende var man bor, säger Oscar Rudnäs, styrelsemedlem i föreningen NIC.

Nykarleby är nära våra hjärtan.

Lokal på väg

Innovationcentret kommer att husera i samma lokaler där Aktia tidigare funnits på Bankgatan. Där kör verksamheten i gång under hösten, efter en renovering.

– Det är ett bra ställe, nära torget och mitt i centrum av Nykarleby, säger Rudnäs.

Centret blir ett nav – ett gemensamt utrymme som föreningens medlemmar kan använda för att jobba, träffas och nätverka.

Föreningen väntar ändå inte på en fastighet för att starta upp verksamheten. Ett kick-of event ordnas inom kort i Stjärnhallen i Nykarleby.

Oscar Rudnäs berättar att det blir ett event i Skavlan-stil, det vill säga en avslappnad soffdiskussion mellan intressanta personer. Ordet förs av Kaj Kunnas och inbjudna gäster är bland andra Peter Vesterbacka, Konrad Bergström, Susanna Kyllönen, Johanna Tidström, Stefan Sjöberg och Naser Ozone.

Eventet ordnas den 20 augusti, med start klockan 18.00. Inträdet är gratis och alla är välkomna. Det är inget krav men arrangörerna uppskattar att man anmäler deltagande via Facebook (länk).

Söker samarbetspartners

NIC satsar på att bygga upp en långsiktig verksamhet. Föreningen kommer att ordna events som till exempel inspirationskvällar och temafrukostar.

NIC är en ideell förening och för att möjliggöra verksamheten söker man såväl eldsjälar som samarbetspartners. Verksamheten byggs som bäst upp av styrelsen och den som är intresserad att bidra kan ta kontakt med någon av styrelsemedlemmarna, till exempel oscar@rudnas.com. Mera information hittas också på föreningens webbplats.

LÄS OCKSÅ:

Petri Mäntysaari: “Hur kan universitet bidra mera till innovationer?”

Lämna ett svar