Kust-Österbottens Företagare söker en ny regiondirektör – ”Jobbet går ut på att främja företagens förutsättningar”

Magnus Sundell

Kust-Österbottens Företagare provar på en ny ledningsmodell och söker en regiondirektör. ”Det är mycket på gång nu och viktigt att företagarnas röst hörs där besluten tas”, säger styrelseordförande Magnus Sundell.

Kust-Österbottens Företagare, som traditionellt letts av en vd, provar på en ny ledningsmodell. Uppgifterna som nuvarande vd:n haft förflyttas till en regiondirektör, en tjänst som bäst går att sökas.

– Det blir Företagarna i Finland (FIF) som anställer regiondirektören medan Kust-Österbottens Företagare köper in dennes jobb som köptjänst, säger Magnus Sundell, ordförande för Kust-Österbottens Företagare (KÖF).

Rapporterar till team och styrelse

En fördel med den nya modellen är att regiondirektören får en större arbetsgivare. Det kan vara viktigt till exempel om det uppstår behov att hitta någon som kan täcka upp för direktören, exempelvis vid långtidssjukdom.

Regiondirektören kommer att rapportera till direktören för Företagarna i Finlands näringslivspolitiska team och styrelsen för Kust-Österbottens Företagare.

Påverkningsarbete på flera nivåer

Magnus Sundell - Black Label Bytes
Magnus Sundell.

I jobbeskrivningen för den nya tjänsten efterfrågas en person som vill och kan hjälpa österbottniska små- och medelstora företag att lyckas med sin business och skapa nya nätverk.

Magnus Sundell säger att mycket av regiondirektörens arbete handlar om påverkningsarbete och intressebevakning. Målet med det jobbet är att förbättra verksamhetsförutsättningarna för företag och företagare på kommun- och regionnivå.

– Det är mycket på gång nu, inte minst med regeringsprogram och välfärdsområden, så på alla nivåer är det viktigt att företagarnas röst hörs, säger Magnus Sundell.

Hippi Hovi på väg i pension

Hjallis Harkimo, Hippi Hovi, Wasa Future Festival, bocks
Hippi Hovi representerar fortlöpande i många olika sammanhang. Här intervjuade han Hjallis Harkimo på Wasa Future Festival nyligen.

Nuvarande vd:n Hippi Hovi är på väg i pension. Magnus Sundell säger att Hippi varit och är guld värd för KÖF, att det blir svårt att hitta någon med samma nätverk och sociala förmågor.

– Vi strävar i alla fall efter att den nya regiondirektören hinner jobba en stund tillsammans med Hippi, säger Sundell.

Magnus Sundell lyfter också fram att det liksom i Hippis fall är viktigt att den nya regiondirektören kan representera både på svenska och på finska.

Sju lokalföreningar

Kust-Österbottens Företagare rf – Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät ry är en tvåspråkig regionorganisation med cirka 1500 medlemmar.

Kust-Österbottens Företagare har sju lokalföreningar: Korsholms Företagare, Korsnäs Företagare, Malax Företagare, Vasa Företagare, Vähänkyrön Yrittäjät, Vörå Företagare samt Nykarleby Entreprenörer. Arbetsorten för den nya regiondirektören blir Vasa.

Här hittar du mera information om hur jobbet kan sökas.

 

LÄS OCKSÅ:

Nykarleby får ny företagarförening – Den nya lokalföreningen blir del av Kust-Österbottens Företagare

Lämna ett svar