Kotimaailmas verksamhet i Vasa till salu – Företagaren Nina Hägen: ”Familjen väntar tillökning och jag får därmed ett nytt jobb”

Nina Hägen.

Kotimaailma-kedjan, som växt kraftigt i Vasa, söker en ny företagare lokalt. Nina Hägen, som startade upp inkvarteringsverksamheten i Vasa, säger att en försäljning känns rätt men vemodigt.

Nina Hägen är Kotimaailmaföretagare i Vasa. Kotimaailma är en nationell kedja som erbjuder möblerade bostäder för uthyrning, ofta från någon vecka upp till några månaders tid.

För tre år sedan startade Nina Hägen upp verksamheten i Vasa. I centrum av Vasa har hon nu ett tjugotal bostäder till uthyrning. Bland kunderna hittas företag, arbetsresenärer, turister och lokalbefolkning, till exempel vid renoveringar.

– Kunderna är egentligen alla som behöver en tillfällig bostad för en tillfällig tid, säger Nina Hägen.

Trivts bra

Nina Hägen säger att hon har trivts bra som franchiseföretagare. Företagandet var helt nytt för henne och hon känner att hon fått bra med uppbackning av kedjan.

– Varje år sedan starten har vi också lyckats växa, ganska kraftigt till och med, säger Hägen.

– En så bra start hade jag inte fått utan stödet från kedjan, säger hon.

En så bra start hade jag inte fått utan stödet från kedjan.

Nina Hägen tror på ytterligare tillväxtmöjligheter. Att Vasa är attraktivt bevisas också av att andra aktörer satsar i staden.

Branschen som helhet väntas växa. I Vasaregionen är dessutom stora projekt på gång som drar hit nya kunder.

Blandade känslor

Tillväxtutsikterna till trots har Nina Hägen bestämt sig för att sätta sitt företag till salu. Hon säger att hon vet att det är rätt beslut men att det görs med vemod.

Hägen har satt ner mycket tid, tankar, pengar och energi på företagandet – som hon också gillar.

Nina Hägen motiverar försäljningen med att det nu är familjetillökning på väg. Hon säger att hon därmed vet att hon får ett nytt jobb med nya arbetsuppgifter.

Vem skulle då passa som ny Kotimaailmaföretagare?

– Det är ett ypperligt tillfälle för någon som vill bli företagare. Antingen någon som har lite erfarenhet eller någon helt ny, för det finns stöd och hjälp att få, säger Hägen.

Frihet med ansvar var det som lockade Nina Hägen själv till företagandet. Hon säger att det inte heller behöver vara något livslångt beslut man gör att bli företagare, att man inte behöver ta firman med sig in i graven.

– Det går att sälja fast det går bra, säger hon.

– Fast om det som företagare för mig går att sadla om helt och bli anställd vet jag inte, företagande är ändå en slags livsstil, säger Hägen.

LÄS OCKSÅ:

Från noll till ett 20-tal bostäder i Vasa – Kotimaailmas Nina Hägen: “Bostadsförmån kan locka arbetskraft till regionen”

Lämna ett svar