Janne Pitkäkangas leder Ebita Talouspalvelut – Nytt Vasaföretag erbjuder mångsidiga ekonomifunktioner

Janne Pitkäkangas. Ebita Talouspalvelut.
Janne Pitkäkangas.

Janne Pitkäkangas är sedan årsskiftet vd för Ebita Talouspalvelut. Det nya Vasaföretaget jobbar nära sina kunder och erbjuder personlig service.

Ebita Talouspalvelut är ett Vasaföretag som Tuomas Kojola körde igång ifjol i samarbete med ett par andra lokala företagare. Sedan årsskiftet har företaget en ny vd, Janne Pitkäkangas, med lång erfarenhet av branschen.

– Vi ser att det finns ett bra läge och en öppning på marknaden för en lokal aktör, säger Janne Pitkäkangas, som även kommit in som ny majoritetsägare.

Bra start

Företaget Ebita Talouspalvelut har fått en bra start. Bokförings-, redovisnings- och ekonomibyrån jobbar nära kundföretagen. Tanken är till och med att deras experter fungerar som en egen ekonomiavdelning för kundföretagen ifall behovet finns.

– Vi fungerar gärna som en spindel i nätet och de tjänster vi inte själva kan erbjuda löser vi med hjälp av bra samarbetspartners, säger Janne Pitkäkangas.

Vi fungerar gärna som en spindel i nätet.

Många serieföretagare bland kunderna

Kunderna som Ebita Talouspalvelut sköter är allt från småföretag till medelstora koncernhelheter. Speciellt många kunder inom byggnadsbranschen, underleverantörsindustrin och restaurangvärlden har redan hittat Vasaföretaget.

– En stor del av företagarna som är våra kunder är också aktiva i flera bolag, säger Janne Pitkäkangas.

Lejonparten av kunderna är österbottniska företag men flera av dem driver också verksamhet på andra håll i landet samt även export.

Växa måttligt målet

Ebita Talouspalvelut har redan fyra anställda. Janne Pitkäkangas säger att målet ändå inte är snabb tillväxt utan att växa kontrollerat.

– Varje gång vi tar in nya medarbetare vill vi verkligen se till att de blir inlärda och får en bra start, säger han.

– Det här kräver förstås resurser och tid men det är det värt för att bygga en bra grund.

Det skiljer de från andra

Janne Pitkäkangas. Ebita Talouspalvelut.
Janne Pitkäkangas.

Janne Pitkäkangas tvekar lite när han får frågan om vad som skiljer dem från andra aktörer i branschen. Pitkäkangas säger att de flesta nog, liksom dem, kan erbjuda digitala och elektroniska lösningar.

– Men vi har en bra och erfaren personal med mycket kunskap, säger han.

Janne Pitkäkangas lyfter även upp företagets förmåga att erbjuda personlig rådgivning. Han framhäver att kunderna hos dem alltid är varmt välkomna att komma in och diskutera.

– Priserna i branschen är kanske liknande överallt men lokal och personlig rådgivning kan inte alla erbjuda, säger han.

Ebita Talouspalveluts kontor ligger på Smedsbyvägen 4 i Vasa. Företagets webbplats byggs som bäst och kommer snart att finnas tillgänglig på ebita.fi.

 

LÄS OCKSÅ:

Marja-Riitta Vest: ”Mikroyrityksistä kasvavat tulevat menestystarinat”

Lämna ett svar