Haple erbjuder helhetslösningar för lekparparker och utegym – Inleder samarbete med tysk tillverkare

Andreas Ahlskog, Ronny Östman, Haple.
Andreas Ahlskog, Ronny Östman.

Det österbottniska företaget Haple breddar sitt utbud rejält. Ett nytt samarbete gör att företaget kan erbjuda helhetslösningar både för lekparker och utegym.

Pedersöreföretaget Haples historia börjar, som så många andra bra företagshistorier, med ett behov. Den här historien startar med att en lokal aktör var ute efter en linbana.

– Detta blev startskottet till Haple, som nu varit igång i cirka ett år, säger Andreas Ahlskog, operativ chef på Haple.

Bland företagets grundare hittas en handfull lokala företagare och en privatperson. Grundarnas kunskaper och färdigheter kompletterar varandra. I gänget finns allt från planeringskunskap till snickerifärdigheter, marknadsförings- och byggnadsingengörskunnande.

Betydligt mer än linbanor

Haple började utveckla, designa och tillverka sina produkter själva, enligt EN 1176 standard. Bland de första produkterna fanns gungor, spindelgungor och gungbräden.

Från början handlade det mesta om kompletterande lekutrustning till närliggande kommuners lekparker. Grundarna märkte ändå att det fanns ett större behov än så. Bland kunderna hittas redan allt från bostadsbolag till kommuner med större allmänna lekparker.

Tog hem samarbetsavtal

Andreas Ahlskog, Haple
Andreas Ahlskog.

Haple inleder nu ett samarbete med den välrenommerade lekplatstillverkaren eibe. Det är frågan om ett tyskt familjeföretag med lång erfarenhet av parkutrustning och cirka 350 anställda.

– För oss betyder det här nya samarbetet mycket och vi har stora förhoppningar på det, säger Andreas Ahlskog.

Haple kan nu erbjuda kompletta lek-, tema- och allaktivitetslösningar som passar till bland annat skolor, daghem och allmänna lekparker och utegym. Haple erbjuder också service och underhåll av parkutrustning samt monterings- och besiktningstjänster.

”Gemensamma värderingar”

Från eibes håll säger man sig också vara oerhört glada över det nya samarbetet. Haples expertis inom lek- och multifunktionsutrustning för offentliga utrymmen uppges komplettera det tyska företagets utbud.

– De gemensamma värderingarna kvalitet, säkerhet och strävan efter välbefinnande motiverade oss att ingå detta partnerskap, säger Thomas Weger, chef för marknadsföring på eibe Production + Sales GmbH & Co KG.

Drivs av vision

Ronny Östman, Haple
Ronny Östman.

Grundarna till Haple har en vision om att hjälpa barn och vuxna att vara aktiva och glada. Ronny Östman, styrelseordförande för Haple, säger att de gärna vill vara med och bidra till att alla redan från ung ålder får möjlighet att skapa grunden till en aktiv livsstil.

– Vi tror att aktiva människor är lyckliga människor (Active People are Happy People), säger Ronny Östman.

På Haples webbplats haple.fi hittas kontaktuppgifter till företaget.

 

LÄS OCKSÅ:

Vasas nya trafikpark byggs med näringslivets hjälp – LokalTapiola Österbotten bidrar med 100 000 euro

Lämna ett svar