Crimppi kasvatti liikevaihtoaan yli 20 prosenttia – Myös työntekijämäärä kasvoi Vaasassa selkeästi

Timo Harri

Johdinsarjavalmistaja Crimppi takoi ennätysliikevaihdon viime vuonna. Liikevaihdon lisäksi myös henkilöstömäärä kasvoi merkittävästi.

Crimppi kasvatti viime vuonna liikevaihtoaan yli 20 prosenttia. Koko konsernin liikevaihto oli lähes 30 miljoonaa euroa.

Konsernin kaikilla tehtailla, Suomessa, Kroatiassa ja Kiinassa, yllettiin huippulukemiin.

– Konsernin kasvu tarkoittaa Vaasan tehtaalla vahvaa työllistävyyttä. Työntekijämäärämme kasvoi viime vuoden aikana jopa 20 henkilöllä, Crimpin toimitusjohtaja Timo Harri kertoi.

Vihreä siirtymä vauhdittaa

Crimpin myyntiä kasvattaa vihreä siirtymä, joka sähköistää monia toimintoja liikenteestä energiantuotantoon. Myös energiankäytön tehostaminen Crimpin asiakaskunnassa toi lisää tilauksia.

Crimppi kertoo, että varsinkin raideliikenteen tilauskanta on kasvanut viime vuosina erittäin vahvasti. Yhä suurempi osa Suomen ja Kroatian tehtaiden johdinsarjatuotannosta myydään nykyään raideliikenteeseen.

– Kroatiassa kasvu oli vuonna 2022 kaikista voimakkainta, sillä Istran tehtaan myynti kasvoi edellisvuoteen verrattuna jopa kolmanneksen.

Neljäs tehdas suunnitteilla

Crimpin alku tälle vuodelle on ollut hyvää. Sen takia yhtiö kertoo, että se suunnittelee lähivuosina neljännen tehtaan rakentamista.

Yhtiö on myös onnistunut selvittämään komponenttipulan ongelmat, mikä haastoi konsernin liiketoimintaa ja hidasti kasvua. Crimppi kertoo, että ratkaisuja etsittiin yhdessä asiakkaiden kanssa ja nyt konserni on jälleen kasvu-uralla.

– Komponenttipula näyttää edelleen helpott uvan, ja useat asiakkaat indikoivat kasvun jatkuvan vahvana myös tänä vuonna, Harri kertoi.

 

LUE MYÖS:

Crimppi hakee voimakasta ja kannattavaa kasvua – ”Näkymät ovat todella positiiviset”

Lämna ett svar