Beamex växer både lokalt och globalt – “Exakta mätningar bidrar till att skapa en tryggare och mindre osäker värld”

Petteri Juola, Tina Ademola, Jukka Syrjä, Jan-Henrik Svensson, Beamex
Petteri Juola, Tina Ademola, Jukka Syrjä, Jan-Henrik Svensson.

Beamex växer både i Jakobstad och globalt. Kalibreringsexperten ökar sin globala närvaro genom att skapa flera dotterbolag runt om i världen.

Beamex säljer och utvecklar mätinstrument som mäter andra mätinstrument samt systemen som möjliggör det. Ungefär så förklarar Beamex Petteri Juola, produktutvecklings- och teknologidirektör, kärnan i det som Jakobstadsföretaget gör.

– Vi erbjuder också kalibreringslösningar som fungerar i mycket krävande miljöer, som exempelvis explosionsfarliga utrymmen, säger Petteri Juola.

Därför viktigt

Beamex erbjuder komplicerad teknologi som möjliggör mätningar med stor precession. Beamex vd Jan-Henrik Svensson säger att precession behövs för att nästan allt i världen bygger på mätbarhet.

– Även om vi kanske inte tänker på det så behövs mätningar till allt från att garantera att dricksvattnet är säkert till att värmesystemen i våra hus fungerar, säger han.

Till saken hör att precis alla mätningar som görs är felaktiga, alltså innehåller en felmarginal. Med Beamex lösningar går det att ta reda på hur felaktiga mätningarna är. Poängen med det är att exakta mätningar, tillförlitlig data och spårbarhet bidrar till att skapa en tryggare och mindre osäker värld.

Jan-Henrik Svensson, Beamex
Jan-Henrik Svensson.

Erbjuder både mjuk- och hårdvara

Bland Beamex kunder finns globala medicinjättar, den kemiska industrin och energisektorn. Företaget jobbar med så gott som alla storheter som kan mätas, som tryck, temperatur och massa.

Drygt hälften av Beamex verksamhet handlar om hårdvara medan resten rör mjukvara, fast de två går förstås ofta in i varandra.

Tillväxt på gång

Beamex växte ifjol med cirka 20 procent. Det är mycket med tanke på att företaget redan är en etablerad aktör i sin nisch. Även i år är tillväxtprognosen tvåsiffrig, 15 procent.

Beamex sysselsätter som bäst 276 personer varav 186 i Finland. Under de senaste åren har företaget fortlöpande ökat sin globala närvaro. Bara under det senaste året har tre nya dotterbolag utomlands skapats. Dotterbolagen, som till exempel redan finns i USA, England, Kina och Indien, jobbar främst med försäljning och global kundsupport.

Nyrekrytering på gång

Beamex, Jakobstad

Beamex har i år redan rekryterat cirka 30 personer globalt. Som bäst finns cirka 10 tjänster öppna, delvis i Jakobstad men även ute i världen. Jobb finns både inom produktion och andra delområden.

– Vi tar gärna in lovande tekniska förmågor och lär upp dem, säger Jukka Syrjä, operativ direktör på Beamex.

Jobbar för trivsam arbetsplats

Tina Ademola, Beamex direktör för People & Culture, säger att Beamex som bäst erbjuder lediga jobb exempelvis som mjukvaruprogrammerare, inom ekonomifunktionerna och inom försäljningen.

Beamex har en uttalad värdeproposition som utlovar anställda gemenskap, internationalism i alla bemärkelser, professionella kollegor, balans mellan arbete och privatliv samt världsledande teknologi inom ett stabilt tillväxtföretag. I företagets strategi ingår att erbjuda distans- och hybridmöjligheter för alla roller som det bara är möjligt.

– Även om vi samtidigt gör vårt bästa för att skapa en trivsam arbetsplats dit man gärna kommer för att träffa kollegerna, säger Tina Ademola.

 

LÄS OCKSÅ:

Mäter mätdon med noggrannhet – Beamex har lyckats bra med att etablera sig globalt i en smal nisch

Lämna ett svar