Avecor gör satsning i Österbotten och i Södra Österbotten – Andreas Granfors rekryterad

Andreas Granfors.

Affärsgåvor, kontorsmaterial och brandade produkter är Avecors hemmaplan. Bolaget ser nu tillväxtmöjligheter i Österbotten och i Södra Österbotten.

Avecor säljer kontorsmaterial, reklamprodukter och affärsgåvor. Kunderna är alla från ensamföretagare, till storföretag, kommuner och organisationer.

Avecor har växt kraftigt de senaste åren och gör nu en satsning i Österbotten, genom att anställa en egen representant här.

– Det finns stor potential här och min roll blir att sköta Österbotten och Södra Österbotten, säger Andreas Granfors, som startade sitt nya jobb i augusti.

Växande område

Andreas Granfors.

En orsak till att Avecor valde att satsa just här är att området ses som ett tillväxtområde. En annan orsak är Andreas Granfors själv, som kom in med rätt kunskap och rätt attityd i rätt tid.

– Jag är intresserad av försäljning, har arbetserfarenhet och vill gärna fortsätta utveckla mina kunskaper, säger Granfors.

– Avecor såg det också som en fördel att jag pratar svenska, så vi kan betjäna på flera språk, säger han.

Andreas Granfors känner Österbotten väl, han är uppvuxen i Kristinestad och bor med sin familj i dag i Vasa. Han har mycket erfarenhet av försäljning till konsumenter, inte minst genom jobb på Elisa. På Avecor börjar han med titeln sakkunnig försäljare.

Klarade coronakrisen bra

Avecor som företag har klarat sig igenom coronakrisen bra. Avecor säljer i princip allt som ett kontor behöver plus produkter som behövs för att marknadsföra företag. Bolaget klarade snabbt av att anpassa sitt produktutbud till en förändrad efterfrågan.

Hur skiljer ni er från andra aktörer i branschen?

– Flexibiliteten, vi lyssnar och skräddarsyr våra möten och vårt utbud enligt vad kunden är intresserad av, säger Granfors.

– Vi är också snabba på trender och har många innovativa produkter, som till exempel ett anteckningshäfte som man kan skriva på även om det regnar, som passar till exempel en byggarbetsplats.

Avecor sysselsätter som bäst 17 personer. Huvudkontoret och lagret finns i Helsingfors medan försäljarna är utspridda i landet.

Hur funkar det ifall man vill veta mera?

– Det är bara att ta kontakt med mig, vi bokar en tid och jag hälsar på och visar vad vi har att erbjuda, säger Andreas Granfors, som nås till exempel på andreas.granfors@avecor.fi.

LÄS OCKSÅ:

Sören Kock: ”Jobba på distans eller inte efter pandemin?”

Lämna ett svar