”Äiti saa olla muutakin kuin äiti” – Äidin oma huone on äitien hyvänolon lähde

Sandra Laitalan kesällä perustamana yritys Äidin oma huone auttaa äitejä löytämään itseään ja unelmiaan arjen kiireiden keskellä. Äidin oma huone -sivusto on hyvänolon lähde, joka auttaa jaksamaan ja tukemaan äitien hyvinvointia.

Yritys ja sivusto syntyivät Sandra Laitalan henkilökohtaisesta tarpeesta löytää itseään äitiydessä. Hän on koulutukseltaan aineenopettaja ja on työskennellyt aiemmin niin asiakaspalvelussa kuin kahvakuulaohjaajana.

– Äidiksi tultuani arki täyttyi kaikille äideille tutuista askareista, kuten pyllyn pesusta, ostosreissuista ja vierailuista neuvolassa. Olin myös tehnyt tietoisen päätöksen olla lasten kanssa kotona mahdollisimman pitkään.

Oltuaan muutaman vuoden kahden pienen lapsen kotiäitinä Laitala kuitenkin tunsi olevansa hukassa. Hän on aina ollut ihminen, joka kaipaa omaa tilaa ja aikaa toteuttaa itseään.

– En enää tiennyt, mitä tai kuka olen äitiyden ulkopuolella. Halusin kipeästi toteuttaa itseäni, mutta en tiennyt miten. Lopulta käärin hihat, ja aloin selvittämään, kuka oikein olin ja mitä halusin.

Lopputuloksena iloisempi äiti

Tästä mullistavasta hetkestä on aikaa vuoden verran.

– Hiljalleen aloin taas tuntea itseäni ja tarpeitani. Ja mikä tärkeintä, löysin itselleni sopivan tavan toteuttaa itseäni. Olen löytänyt oman juttuni, jota kohtaan tunnen intohimoa ja motivaatiota.

Monet äidit, etenkin kotiäidit, hukkaavat itsensä äitiyden pyörteissä.

Laitala haluaa auttaa myös muita äitejä löytämään juuri heille sopivan äitiyden. Se on hänelle sydämenasia, kuten myös kehon ja mielen hyvinvointi.

– Monille äideille, etenkin kotiäideille, käy kuten minulle, että he hukkaavat itsensä äitiyden pyörteissä. Haluan kannustaa ja tsempata äitejä siinä, että he löytäisivät arjen tasapainon ja saisivat toteuttaa itseään kotiäitiyden ohella.

Oman yrityksensä kokemusasiantuntijana Laitala tietää henkilökohtaisesti, miten merkityksellistä on se, että päivittäisessä tekemisessä on motivaatiota ja henkilökohtaista merkitystä.

– Äiti saa olla muutakin kuin äiti ja saa toteuttaa itseään. Lopputuloksena on myös iloisempi ja rennompi äiti.

Äidit pitävät yhtä

Verkkosivuston lisäksi Laitala toimii aktiivisesti Facebookista, josta löytyvät myös hänen uusimmat artikkelinsa tarjoten vinkkejä lapsiperheen arjen helpottamiseen ja itsensä toteuttamiseen.

– Äidin oma huone on tarkoitettu positiiviseksi ja lapsivapaaksi ympäristöksi kaikille kotiäideille ja muille pienten lasten äideille. On tärkeää, että äidit pitävät yhtä ja kannustavat toisiaan.

Haluan jakaa kohdalleni osunutta hyvää eteenpäin.

Alkusyksyyn on luvassa myös maksuton Zoom-webinaari, joka järjestetään 28. elokuuta kello 14-15.30.

– Haluan jakaa kohdalleni osunutta hyvää eteenpäin. Siksi päätin järjestää maksuttoman webinaarin siitä, miten kotiäitinä voi toteuttaa itseään äitiydestä huolimatta, tuntea motivaatiota ja merkityksellisyyttä ja voida paremmin.

Yhteistyössä on voimaa

Tuore yrittäjä rakentaa mielellään verkostoa muiden yrittäjien kanssa. Laitala on jo nähnyt, miten yhteistyöstä syntyy voimaa, kun hän kohtasi samalla verkkokurssilla Nita Laitisen, joka tarjoaa ratkaisukeskeistä terapiaa muun muassa pareille ja työyhteisöille.

– Puheeksi tuli Nitan verkkokurssi, joka auttaa parantamaan elämänlaatua lopettamalla turhan suorittamisen. Totesimme, että koska hyvinvointi on molemmille sydämenasia, miksemme löisi hyntttyitä yhteen.

Laitala kertoo, että vaikka yhteistyö on vasta alussa, he molemmat ovat todella innoissaan verkostoitumisen ja yhteistyön mahdollisuuksista.

– Nitan verkkokurssi oli minulle kuin suunniteltu, sillä pienten lasten äitinä jatkuva suorittaminen on minulle tuttua. Kurssi tuli elämääni juuri oikeaan aikaan, ja se avasi uusia näkökulmia ja mahdollisuuksia.

LUE MYÖS:

Wasa Wellness viettää 10-vuotisjuhlavuotta – Hyvinvointia keholle ja mielelle

Lämna ett svar