Wasa Wellness viettää 10-vuotisjuhlavuotta – Hyvinvointia keholle ja mielelle

Silja Kuitu, Carina Granö-Träskelin.

Wasa Wellnessin hyvinvointipalveluja tarvitaan nyt ehkä enemmän kuin koskaan. Koronapandemian varjossa monet tuntevat itsensä väsyneiksi ja yksinäisiksi ja kotitoimistojen huono ergonomia on jättänyt jälkensä.

Vaasassa sijaitseva Wasa Wellness viettää tänä vuonna 10-vuotisjuhlavuottaan. Hyvinvointikeskuksessa toimivia yrittäjiä yhdistävät kehon ja mielen hyvinvointiin liittyvät palvelut.

– Erilaiset hyvinvointipalvelut on hyvin ajankohtaisia, sillä esimerkiksi väsymys ja uupumus ovat lisääntyneet merkittävästi koronan aikana, kertoo Wasa Wellnesin perustaja ja hyvinvointiyrittäjä Carina Granö-Träskelin.

Wasa Wellness tarjoaa monenlaisia hyvinvointipalveluja, kuten hierontoja, jalkahoitoa, ruokavalio- ja ravitsemuspalveluja, valmennusta, liikuntaa, kokovartalohoitoja, joogaa ja Qigongia, kosmetologipalveluita sekä yksilö-, pari- ja perheterapiaa.

Alansa ammattilaiset

Hyvinvointikeskuksessa toimii seitsemäntoista itsenäistä yrittäjää, jotka ovat oman alansa ammattilaisia ja erityisosaajia. Wasa Wellness palvelee vuosittain noin 2000 asiakasta.

– Suurin osa asiakkaista käyttää hyvinvointipalveluja useammin kuin kerran vuodessa, ja asiakaskäyntien määrä on yhteensä vuosittain 6000-8000. Kymmenvuotisen historiamme aikana olemme tavoittaneet valtaisan määrän asiakkaita, kertoo Grano-Träskelin.

Carina Granö-Träskelin, Silja Kuitu.

Hyvinvointi on elintärkeää ja jokainen kokee sen henkilökohtaisesti. Wasa Wellnessistä löytääkin palveluja erilaisiin elämäntilanteisiin.

– Sitä mitä teemme, jotta ihmiset voisivat paremmin, voi kuvata kuin aaltoliikkeenä, joka lähtee kulkemaan vedenpinnassa kun kiven pudottaa veteen, kertoo Granö-Träskelin.

Granö-Träskelin, joka tarjoaa itse muun muassa henkilökohtaista valmennusta ja coachingia, kertoo konkreettisen esimerkin.

– Kun valmennuksen avulla yritysjohtaja kehittyy, oivaltaa ja löytää hyvinvoinnin, sillä on suora myönteinen vaikutus johtajan kymmeneen tiimiläiseen. Puhumattakaan johtajan ja työntekijöiden perheistä ja läheisistä, jotka myös huomaavat muutoksen, hän kuvailee.

Kysyntä kasvaa

Koronakriisi on vaikuttanut Wasa Wellnesin yrittäjiin eri tavoin. Koronarajoitukset ovat vaikuttaneet esimerkiksi ryhmäpalvelujen toimintaan.

Samanaikaisesti ihmisten hyvinvointiin liittyvät tarpeet eivät ole kadonneet minnekään. Monet hyvinvointikeskuksen yrittäjät, kuten psykoterapeutti Heikki Kurkiala, ovatkin nähneet palvelujen kysynnän kasvun.

– Kasvua selittää myös se, että koronatilanne on nostanut näkyviin jo aiemmin pinnan alla olleita haasteita, pohtii Kurkiala.

Monissa perheissä koronan vuoksi kotona vietetty aika on kasvanut ja tuonut haasteita perhearkeen. Etätyö ei esimerkiksi sovi kaikille ja monet nuoret kokevat olevansa yksin etäopetuksessa. Pariterapian tarve on kasvanut.

– Positiivista tässä on se, että perheet ja parit tarttuvat nyt asioihin, joihin aiemmin ei ehkä ole lähdetty etsimään ratkaisua, Kurkiala sanoo.

Yhteistyöstä energiaa

Silja Kuitu, Carina Granö-Träskelin.

Wasa Wellnessin yrittäjät viihtyvät hyvin yhdessä. He toimivat itsenäisinä yrittäjinä, mutta jakavat tilojen lisäksi esimerkiksi markkinointikulut ja pitävät yhteisiä virkistyspäiviä. Heikki Kurkiala sanoo, että yhteistyössä yrittäjien kesken on monia etuja.

– Yhteistyö luo mukavan ympäristön ja työkavereiden kanssa voi jakaa ajatuksia, Kurkiala kertoo.

Myös Silja Kuitu, perinteisen kiinalaisen lääketieteen terapeutti ja vyöhyketerapeutti, on samaa mieltä.

– Töihin on aina mukavaa tulla ja yhdessä voimme edistää ihmisten hyvinvointia, Kuitu sanoo.

Silja Kuitu tarjoaa esimerkiksi wellness-kursseja, ja hän nostaa esiin työterveyteen, stressiin, uneen ja toipumiseen liittyviä asioita. Kuitu näkee hyvinvoinnin kokonaisuutena, jossa kaikki vaikuttaa kokonaisvaltaisesti kaikkeen.

– Tarjoan hyvinvointia tukevia ja täydentäviä hoitoja, jotka eivät korvaa esimerkiksi säännöllisiä lääkärintarkastuksia, hän painottaa.

Wasa Wellnesin syntymäpäivä 15. lokakuuta on yllätyksiä täynnä.

Pitkä historia

Wasa Wellnessin 10-vuotisjuhlavuotena näkyvät muun muassa hyvinvointikeskuksen historia ja siihen liittyviä tarinat. Vöyrinkaupungilla sijaitsevan rakennuksen historia ulottuu aina vuoteen 1889 saakka.

– Pitkästä historiasta huolimatta talolla on ollut vain kolme omistajaa, jotka kaikki ovat toimineet hyvinvoinnin parissa eri tavoin, kertoo Carina Granö-Träskelin.

Alun perin rakennus tunnettiin nimellä Mentsulan sauna, sitten Harjun saunana ja nyt tiloissa toimii Wasa Wellness. Granö-Träskelinin mukaan monet Wasa Wellnessin kävijöistä ovat kertoneet talon hyvästä ilmapiiristä, joka näkyi jo Seppo ja Eila Harjun aikaan.

Seppo Harjulla oli tapana tarjota saunoville lapsille Fazerin klassisia Kettu-karkkeja. Perinteitä kunnioittaen myös Wasa Wellnesin asiakkaat ovat kuluvan maaliskuun aikana saaneet nauttia Pihlaja-makeisista.

Wasa Wellnesin juhlavuosi jatkuu koronatilanteen sallimissa rajoissa. Luvassa on esimerkiksi 10 kilometrin juoksutapahtuma 15. kesäkuuta, Midnight-joogaa ja kiinnostavia luentoja. Wasa Wellnesin syntymäpäivä 15. lokakuuta on puolestaan yllätyksiä täynnä.

Vastaa