Advokatbyrå Näsman & Båsk får två nya partners

Björn Båsk, Oskar Sundback, Sabina Saramo, Christer Näsman.

Advokatbyrå Näsman & Båsk förstärker leden. Sabina Saramo och Oskar Sundback är nya partners på Vasaföretaget.

Advokatbyrå Näsman & Båsk fyller i år 20 år. Grundaren Christian Näsman lyfter fram 2009 som en viktig milstolpe i företagets historia, då Björn Båsk kom in som delägare.

– Då kom det in friskt blod, nya och fräscha tankar på hur verksamheten kunde utvecklas, säger Näsman.

Nu händer samma sak igen, bara att det är två nya personer som kommer in, så vitamininjektionen blir ännu större.

Advokaterna Sabina Saramo och Oskar Sundback kommer att delta i byråns ledning tillsammans med advokaterna och partnerna Christian Näsman och Björn Båsk.

Stor helhet

Christian Näsmans företagarbana började genom att erbjuda juridiska tjänster med hjälp av en dator i ett av barnens rum hemma. I dag är han en av Österbottens mest ansedda advokater i civilrättsliga ärenden.

Advokatbyrån Näsman & Båsk har i dag 9-10 anställda, varav fem är jurister. Byrån hittas på Handelsesplanaden 12, mitt i centrum av Vasa.

Björn Båsk ansvarar för byråns insolvensverksamhet och anlitas bland annat för krävande konkursförvaltaruppdrag.

Ung förmåga

Sabina Saramo blev advokat i fjol, då hon ännu var under 30 år. Det är mycket ovanligt eftersom titeln kräver till exempel juristexamen och fyra års arbetserfarenhet.

Sabina Saramo.

Vasabon Saramo är redan välbekant med Advokatbyrå Näsman & Båsk där hon jobbat sedan 2016.

– Mest intresserad är jag av arbetsrätt och förvaltningsrättsliga ärenden, säger hon.

I Sabina Saramos nya roll på advokatbyrån ingår att utveckla byråns digitala marknadsföring och sättet att erbjuda advokattjänster i framtiden.

Besiktar företagare

Oskar Sundback blev också advokat i fjol. Den Vasabördige Petsmobon fungerar till exempel som boförvaltare och sköter konkursärenden.

Sundback är även specialist på familjerättsliga ärenden. På byrån, där han jobbat sedan 2017, ansvarar han till exempel för Företagarbesiktningen, en ny tjänst för företagare.

Oskar Sundback.

Tjänsten går ut på att byrån under en gratis konsultering går igenom en företagares juridiska situation och kommer med förslag på vad som kunde och borde göras.

– En sak som kommer fram i många av besiktningarna är att ett testamente saknas, säger Sundback.

Björn Båsk säger att Företagarbesiktningen är en gratis tjänst som speciellt småföretagare kan ha stor nytta av, där man i många fall inte hunnit funderat alls över dessa saker.

LÄS OCKSÅ:

Så tacklar österbottniska företag coronakrisen – Advokatbyrå Näsman & Båsk svarar på företagens behov av rådgivning

Lämna ett svar