6000 lastbilslass flyttas bort – 7000 lass flyttas dit – Minimanis nybygge i Lappland är stort

Minimanikedjan växer. Markarbetet för att bygga ett nytt varuhus på 12 000 kvadratmeter i Rovaniemi är nu i full gång.

Minimanis nybygge i Rovaniemi är ett betydelsefullt projekt i Lappland. Huvudentreprenören för markarbetet är Lapin Maa- ja Konetyöt, som redan kommit igång med arbetet.

Som bäst kör man bort cirka 6000 lastbilslass, massor, för att förbereda marken och möjliggöra VVS-systemet. Förutom ett nytt varuhus är det också en stor parkeringsplats som ska byggas.

Efter att massorna är bortflyttade kör man dit cirka 7000 lastbilslass med förädlad jord- och bergmaterial för att bygga en stabil grund.

Skapar jobb redan nu

Tillsammans med Lapin Maa- ja Konetyöt sysselsätter projektet ett dussin samarbetspartners. Projektet har dammsugit Lappland och närområdet på duktiga entreprenörer i branschen.

25 enheter, som lastbilar och grävmaskiner med förare, jobbar tillsammans under det intensivaste arbetsskedet.

Massorna som projektet lämnar efter sig kommer också till nytta i ett annat projekt, där det används av en lokal turismföretagare.

Stor arbetsgivare

Minimanikedjan har just nu kring 350 ordinarie arbetstagare. Minimani i Rovaniemi kommer direkt att sysselsätta cirka 50 personer plus därtill ytterligare tiotals personer indirekt.

– Även om Minimani i Rovaniemi blir en stor affär är planeringen gjord på så vis att det ska bli så lätt som möjligt att handla där, säger Pekka Haapanen, fastighetschef på Minimani.

LÄS OCKSÅ:

25 miljoner euros satsning – Minimani planerar ny butik i Rovaniemi – Två miljoner euro satsat i Vasabutikens renovering

Lämna ett svar