FLIQ Oy:n ratkaisut palvelevat valmistavan teollisuuden yrityksiä – pian myös avoimen arkkitehtuurin alustaa hyödyntäen. Uutena osakkaana ja toimitusjohtajana aloittaa Timur Karakan, joka on valmis viemään yrityksen seuraavalle tasolle.
FLIQ on vakiinnuttanut asemansa luotettavana suurteollisuuden kumppanina, jonka referenssiasiakkaisiin lukeutuvat esimerkiksi Wärtsilä, Danfoss ja KWH Group. Vaasalainen ohjelmistoyhtiö laajentaa jatkuvasti palvelutarjontaansa ja työskentelee yhä useammin myös pienten ja keskisuurten yritysten tukena.
– Kaikkea ei voi automatisoida, mutta lähes kaiken voi digitalisoida ja sitä kautta lisätä tehokkuutta. Siinä me tarjoamme mielellämme apuamme, sanoo FLIQ Oy:n hallituksen puheenjohtaja Lassi Pukkinen.
Vaasalaisyritys FLIQ perustettiin jo vuonna 2013. Yksittäisiä ratkaisuja tarjoavasta toimijasta on vuosien varrella kehittynyt läpinäkyvän hinnoittelun omaavia pakettiratkaisuja tuottava ohjelmistoyhtiö.
Uusi toimitusjohtaja astuu ruoriin
FLIQin uutena toimitusjohtajana aloittaa Timur Karakan. Karakan on aiemmin työskennellyt niin myynnin kuin liiketoiminnan johtotehtävissä ja hän tuo yritykseen mukanaan noin 25 vuoden kokemuksen IT-alalta. Muun muassa Vismalla ja Lemonsoftilla tekemästään työurasta Karakan on reilut parikymmentä vuotta toiminut ratkaisumyynnin parissa.
– Myös FLIQ lähtee nyt täysillä tavoittelemaan kasvua, sanoo Timur Karakan, joka on jo ehtinyt kääriä hihat ohjatakseen yritystä kohti seuraavaa päämäärää.
”Tervetullut myynnin ammattilainen”
Lassi Pukkisen mukaan yrityksessä tiedettiin etukäteen, että tuoreella toimitusjohtajalla on kova ”hands on” -asenne, ja se näkyykin jo konkreettisesti kovaa vauhtia täyttyvänä kalenterina.
– Uutta kauppaakin on jo saatu ja kumppanuuksia solmittu, Pukkinen iloitsee.
Hän luonnehtii Karakania myynnin ammattilaiseksi, jolla on vankka kokemus ja laajat verkostot.
– Olemme tehneet lujasti töitä saadaksemme paketin kuntoon ennen Timurin saapumista taloon, Lassi Pukkinen kertoo.
FLIQ työllistää tällä hetkellä parisenkymmentä henkilöä, joista 14 on omia työntekijöitä. Tähän asti yhtiötä ovat pyörittäneet yrityksen perustajat.
– Sen varjopuolena kuitenkin on tietynlainen lähisokeus, Pukkinen toteaa.
Enemmän irti tekoälystä
FLIQ on vuosien varrella kartuttanut itselleen vahvaa osaamista ja on jo muutaman vuoden ajan tarjonnut asiakkailleen tekoälyyn pohjautuvia ratkaisuja. FLIQ hyödyntää alustallaan sekä tekoälyä että automaatioita ja kehittää jatkuvasti osaamistaan niiden suhteen.
Tekoälyn saralla tapahtuva kehitys on pelkästään kuluneen vuoden aikana ollut äärimmäisen nopeaa. Myös FLIQ oli jo viime syksynä lanseeraamassa uutta alustaa, mutta päätti ottaa askeleen taaksepäin ja alkoi sen sijaan miettiä, miten yritys vieläkin paremmin voisi hyödyntää uutta tekoälyä ratkaisuissaan.
Avoin IT-arkkitehtuuri tuloillaan
FLIQ onnistui myös saamaan Business Finlandilta rahoitusta uuteen, tekoälyä sivuavaan korkeateknologiseen hankkeeseen. Kyseessä on hanke jossa alustan arkkitehtuurista tehdään avoin. Pilottikokeiluja on jo käynnissä ja tavoitteena on luoda avoimeen arkkitehtuuriin pohjautuva alusta tarjotuille ratkaisuille.
– Avoimen arkkitehtuurin ansiosta asiakas voi halutessaan helposti räätälöidä myös omia ratkaisuja alustaamme, Lassi Pukkinen selittää.
Avoimen arkkitehtuurin ansiosta asiakas voi halutessaan helposti räätälöidä myös omia ratkaisuja alustaamme.
Uuden alustan nimi on Digital Workspace for Industrial Operations. Avointen ratkaisujen etuna on, että niissä kehittäjäfoorumin ja ekosysteemin luominen voi olla helpompaa. Tämänkaltaisen kehityksen mahdollistamiseksi FLIQ aikoo lanseerata alustalle myös oman tekoälyavusteisen kehitystyökalun.
Kehittelyn alla olevat uudet MoM (Manufacturing Operation Management) -lisäominaisuudet ja niihin liittyvät lisätoiminnot, kuten myynti, tulevat laajentamaan FLIQin toimintoja entisestään.
Lisää tietoa yrityksen toiminnasta sekä yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.fliq.io. Jos olet kiinnostunut voit myös seurata yrityksen blogia ja LinkedIn-tiliä.
LUE MYÖS:
Mira Grönvall: ”Vaasan vahvuus on yhteen hiileen puhaltaminen”