Scandic Trans rakentaa logistiikkahubia Vaasan seudulle – Muillakin mahdollisuus päästä osaksi ainutlaatuista kokonaisuutta

Mikael Löfqvist, Scandic Trans
Mikael Löfqvist.

Scandic Transilla on parhaillaan käynnissä miljoonasatsaus Mustasaaren Lintuvuoressa. Työn alla on logistiikkahubi, johon rakentuu tiloja niin omalle kuin muiden yritysten toiminnalle.

Scandic Transin pääkonttori on toiminut Mustasaaren Lintuvuoressa aina 1990-luvulta saakka. Toiminnan kasvaessa ja kehittyessä myös rakennukset ja varastoalueet ovat muuttaneet muotoaan.

– Nyt on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen ja toivotamme muutkin toimijat tervetulleiksi luomaan kasvua kanssamme, sanoo Scandic Transin toimitusjohtaja Mikael Löfqvist.

Paljon meneillään

Scandic Transin Lintuvuoressa sijaitsevaa tonttia optimoidaan parhaillaan vastaamaan nykyaikaisia logistiikkatarpeita. Kokonaisuus suunnitellaan uusiksi ja muokataan sopivaksi niin pienemmille pakettiautoille kuin kaikkein isoimmille ajoneuvoyhdistelmille.

Sekä toimistotilat että lastausalue ja varastot kokevat muodonmuutoksen. Samassa yhteydessä toteutetaan myös useita ympäristöön liittyviä parannuksia, esimerkkinä kiinteistön siirtyminen maalämpöön.

Hartwall mukana matkalla

Ensimmäinen vaihe Scandic Transin panostuksesta Lintuvuoreen on jo valmis. Alue vilkastui entisestään marraskuussa, kun Hartwallin paikallinen henkilöstö aloitti työt päärakennuksessa. Panimojätti vuokraa alueelta myös varastotilaa.

– Olemme iloisia Hartwallin luottamuksesta. Yhteistyömme niin yhtiön kuin paikallisen alihankkijan kanssa on sujunut hyvin, Löfqvist kiittelee.

Toinen vaihe ja suursatsaus

Uuden yrityshubin rakentaminen on edennyt jo toiseen vaiheeseensa, johon kuuluu muun muassa toimistotilojen laajennus. Hintalappu koko hankkeelle on noin 1,5 miljoonaa euroa.

– Uskomme tähän seutuun ja haluamme panostaa siihen. Näemme, että täällä on potentiaalia, Mikael Löfqvist toteaa.

Uusien ja laajennettujen toimistotilojen odotetaan olevan muuttovalmiit 1. helmikuuta. Scandic Transin oma toiminta, tarkemmin sanottuna kuljetusten ohjaus ja myynti, muuttaa toimistorakennuksen toiseen kerrokseen, jolloin alakerran tiloihin on mahdollista tuoda aivan uudenlaisia toimintoja.

Mikael Löfqvist, Scandic Trans
Tontilla työt ovat täydessä vauhdissa. Kuvassa Mikael Löfqvist.

Vuokralaisia etsitään

Toimistorakennuksen koko alakerta on tarkoitus vuokrata. Hartwall on jo asettunut taloksi, mutta vapaata tilaa kiinteistössä on vielä noin 250 neliömetriä. Synergiaetujen luomiseksi vuokralaisiksi etsitään nimenomaan kuljetus- tai logistiikkatarpeita omaavia yrityksiä.

– Tilat soveltuvat esimerkiksi pienempien verkkokauppojen tarpeisiin, mutta kyseeseen voivat tulla myös muut kuljetusalan yritykset, Löfqvist visioi.

Tulevilla vuokralaisilla on Scandic Transin ja sen yhteistyökumppaneiden kautta alusta asti käytettävissään niin paikalliset ja maanlaajuiset kuin kansainvälisetkin kuljetusverkostot. Lisäksi hubiin tullaan toteuttamaan myös sosiaalisen vuorovaikutuksen mahdollistavia yhteisiä tiloja. Löfqvist kertoo innoituksen olevan peräisin Ruotsista. Siellä hän on nähnyt useita esimerkkejä siitä, miten eri yritykset, joilla on jokin yhteinen kosketuspinta, toimivat menestyksekkäästi saman katon alla.

– Tällaisesta käytännöstä on selkeää lisäarvoa, Löfqvist toteaa.

Uskomme tähän seutuun ja haluamme panostaa siihen.

Suunnitteilla korkeavarasto

Investoinnin kolmanteen vaiheeseen kuuluu suuri korkeavarasto, joka rakennetaan jos ja kun tarvetta on. Uudessa varastossa olisi tilaa 3000-4000 lavapaikalle. Toteutuessaan rakennus muuttaa myös hankkeen suuruusluokkaa, jolloin kokonaisuudessa olisi kyse useamman miljoonan investoinnista.

Scandic Trans on suomalaisten liikennöitsijöiden ja kuljetusyrittäjien omistama yritys, jonka kuljetukset keskittyvät pääasiassa Pohjoismaihin. Suomesta yritys kuljettaa paljon perustavaraa, kuten metalli- ja metsätuotteita, kun taas paluumatkalla kyydissä kulkee usein jalostetumpia tuotteita.

Muiden kuljetusten ohessa Scandic Trans erottuu edukseen esimerkiksi elintarvikekuljetuksissa. Lähes kaikki yrityksen ajoneuvot on varustettu niin, että ne soveltuvat elintarvikkeiden kuljetukseen, ja myös kuljettajilla on hygieniapassi sekä asianmukainen koulutus.

 

LUE MYÖS:

Riitta Björkenheim: ”EU-liikennepolitiikkaa, mutta kenelle?”

Vastaa