Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritys 2021 on valittu – Gambitilla jokainen saa vaikuttaa

Tim Wallin

Pohjanmaan vuoden 2021 tasa-arvoyrityksenä palkittiin tänään Vaasassa pääpaikkaansa pitävä IT-yritys Gambit Labs Ab. Valintaraati perusteli valintaa monipuolisella työllä, jota Gambit tekee hyvän ja monimuotoisen työyhteisön rakentamiseksi.

Gambitin toimitusjohtaja Tim Wallin iloitsee palkinnosta, sillä yritys panostaa todella paljon koko henkilöstön hyvinvointiin, osallisuuteen ja viihtyvyyteen. Wallin näkee, että työpaikan tulee olla työntekijöille mahtava paikka työskennellä.

Kuva: Jakob Nylund

– Tähän kuuluu myös vahvasti speak your mind eli se, että jokaisella meistä on päivittäisessä työssä oikeus, ja myös velvollisuus, tuoda esille ajatuksiaan ja uusia ideoitaan. Kunnioitamme toinen toistemme mielipiteitä ja kun kaikki uskaltavat osallistua ajatustenvaihtoon, se myös kehittää yritystämme koko ajan eteenpäin.

Osallisuutta ja yhteisöllisyyttä

Gambit haluaa rakentaa osallistavaa ja yhteisöllistä toimintakulttuuria. Tämä näkyy konkreettisesti koko työyhteisön arjessa, esimerkiksi kerran vuodessa koko henkilöstö on koottu yhteen viikonloppureissulle.

– Viikonlopun aikana pidämme yhteisiä workshoppeja, joissa käymme läpi sitä, miten Gambitia voidaan entisestään kehittää ja parantaa. Jokaisella työntekijällä on oma tärkeä äänensä ja kaikki saavat vaikuttaa siihen, mihin suuntaan yritys menee eteenpäin, Wallin kuvailee.

Jokaisella työntekijällä on oma tärkeä äänensä. Kaikki saavat vaikuttaa.

– Vuosittain järjestämme myös neljät juhlat, joissa vietämme aikaa yhdessä. Näin korona-aikana tämä on ollut haasteellisempaa, mutta aiemmin olemme esimerkiksi käyneet syömässä, pelaamassa tai leffassa yhdessä, Wallin lisää.

Lisäksi Gambit on pyrkinyt määrätietoisesti nostamaan naisten osuutta henkilöstössä ja aktiivisesti kannustanut naisia hakeutumaan miesvaltaiselle IT-alalle.

Aito voimavara

Tänään Future Sustainable Workplaces -webinaarissa luovutettu palkinto myönnetään ensimmäistä kertaa. Palkinnon myönsivät Pohjanmaan liitto/Pohjanmaan tasa-arvoryhmä, Dynamo Närpes, Kristiinankaupungin elinkeinokeskus, Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia, Pohjanmaan kauppakamari, Rannikko-Pohjanmaan Yrittäjät, Teknologiakeskus Merinova, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Viexpo.

Kilpailuun ehdotettiin lähes 30 yritystä koko maakunnasta. Gambitin lisäksi valintaraati on myöntänyt kilpailussa kunniamaininnan seuraaville yrityksille: Citec Oy Ab, Devatus Oy, Fresh Servant Oy Ab, Osuuskunta Närpes Grönsaker ja VILPE Oy.

Näissä yrityksissä tasa-arvoa ja monimuotoisuutta on edistetty konkreettisilla toimenpiteillä, joista voidaan helposti ottaa esimerkkiä muissa yrityksissä ja organisaatioissa.

– Kilpailu oli ilahduttavan kovatasoinen ja valinta oli vaikea. Palkitut yritykset ovat kaikki omalla tavallaan rakentaneet työyhteisöä, jossa on erilaisuutta salliva ja vaaliva kulttuuri, ja monimuotoisuus nähdään aidosti voimavarana, sanoo Pohjanmaan tasa-arvoryhmän puheenjohtaja Ann-Sofi Backgren.

LUE KILPAILUN TAUSTASTA:

Pohjanmaan vuoden tasa-arvoyritykseksi haetaan ehdokkaita

Vastaa