Origo Engineering tar in sex nya ägare – Startar industriell 3D-printningsproduktion i Vasa

Kalle Hällfors, Mikko Henttinen.

Fyra företag och två privatpersoner breddar Vasaföretaget Origo Engineerings ägarbas. Ny maskininvestering skalar upp produktionen.

Företagen Crimppi, Jukolux, Lokalahden Koneistustyö Oy och Veinvest kommer in som nya delägare i Origo Engineering. Bolaget får också två nya privatpersoner till delägare, båda två jobbar på Origo.

Vd Kalle Hällfors och teknologidirektör Mikko Henttinen fortsätter både som delägare och i den operativa ledningen. Som delägare sedan tidigare finns även SOP-Metal och Leinolat Group.

Fördelen med en bredare ägarbas är att bolaget får in nya kontakter till olika delar av industrin. Fördelen är också att det ger mer muskler och möjliggör investeringar.

Origo Engineering satsar som bäst i en ny industriell 3D-printer, lämplig för massproduktion av plastprodukter. Det innebär att bolaget får möjlighet att tillverka även större serier.

– Med den nya maskinens hjälp kan vi erbjuda högkvalitativ industriell massproduktion, vilket inte tidigare var möjligt här, säger Mikko Henttinen.

Med maskinens hjälp kan vi erbjuda högkvalitativ industriell massproduktion.

Investeringsbeslutet för den nya maskinen är gjort, bolaget tar redan emot orders och i höst kommer maskinen att tillverka de första produkterna till kunderna.

Origo Engineering hittas i Runsor och sysselsätter sex personer som bäst.

LÄS OCKSÅ:

Tre Vasaföretag samarbetar – Leinolat och SOP-Metal går in som delägare i 3D-print-bolag

 

Vastaa