Oravais Rökeri gör satsning på julgåvor – Förnyar och breddar innehållet i sina gåvopaket

Grafik: Beställ julgåvor till personal, samarbetspartners - Ring Oravais Rökeri på telefonnummer 06-356 0770 eller gå in på www.oravaisrokeri.fi
Illustration: Ulf Lassander. Manus: Peter Stolpe.

Oravais Rökeri är välkänt för sina kvalitetsprodukter. Företaget har länge erbjudit gåvopaket till både företag och privatpersoner men tar nu innehållet i julgåvorna till nästa nivå.

För Oravais Rökeri är julen den enskilt viktigaste säsongen. Företaget som normalt sysselsätter fem personer dubblar då sin personalstyrka för att klara av efterfrågan.

– Julen är livsviktig för oss, julförsäljningen avgör i stor grad om företaget får ett bra eller dåligt år, säger Caj Norrgård, vd för Oravais Rökeri.

Mer än 60 produkter i sortimentet

Caj Norrgård Oravais Rökeri rökugn
Caj Norrgård.

Oravais Rökeri har mera än 60 produkter i sitt sortiment varav många som passar bra just på julbordet. Bland juldelikatesserna finns rökt skinka, rökt kalkon och rökta kryddrullar.

– Skinka och kalkon tillhör våra storsäljare året runt men också till exempel bacon och rökt oxe är populära delikatesser, säger Caj Norrgård.

Till julprodukterna hör även ugnsfärdiga saltade grisstekar, grisfiléer samt kalkonfiléer som bara innehåller salt och vatten, vikter cirka 0,7–2,5 kg, utan tillsatt nitrit och fosfater.

Oravais Rökeri har i flera år satsat på att erbjuda högkvalitativa julgåvepaket. Det är frågan om produktboxar i olika prisklasser som varit populära att köpa både till privatpersoner och som företagsgåvor.

Förnyat innehåll

Oravais Rökeris julgåvor har traditionellt innehållit endast rökeriets egna produkter men i år breddas och förnyas sortimentet.

– Våra produkter fortsätter utgöra basen i julgåvorna men paketen kan kompletteras med andra produkter, som till exempel ost med mera, säger Caj Norrgård.

Lätt och smidigt

Caj Norrgård säger att en fördel med färdiga paket och julgåvor är att det för kunderna blir lätt och smidigt. Från ett ställe och på en gång kan ett företag då fixa presenter till alla från anställda till kunder. Samma delikata premiumerbjudande gäller förstås även för privatpersoner.

– Mat är en gåva som nästan alla uppskattar, kanske till och med ännu mera nu när det är lite kärvare tider, säger Norrgård.

Äkta röksmak

Vad är det då som skiljer Oravais Rökeri från andra aktörer? Caj Norrgård säger att det i grund och botten handlar om kvalitet och smak. Med stolthet i rösten säger Norrgård att det är frågan ett hantverk och att allt kött som används kommer från Finland.

– Det är traditioner och yrkeskunskap tillsammans med en speciell sorts alflis som skapar den äkta röksmaken, säger Caj Norrgård.

Oravais Rökeris produkter hittas i välförsedda matvaruhus. När det gäller julgåvorna, alltså de färdiga julpaketen, hämtar kunderna dem direkt från rökeriet, som hittas i Oravais på Ånäsvägen 9. För större beställningar går det att komma överens med rökeriet om hemtransport.

 

LÄS OCKSÅ:

Oravais Rökeri satsar på kvalitet – Österbottniskt hantverk och kunnande ligger bakom produkterna

Vastaa