Nooga blir en del av Accountor – Noogas vd Monika Ahlskog: ”Tillsammans kan vi utvecklas och förbättra vårt utbud”

Monika Ahlskog.
Monika Ahlskog.

Redovisningsbyrån Nooga har en ny ägare. Genom köpet stärker Accountor sin position nationellt och speciellt i Österbotten.

Accountor har köpt Nooga, som erbjuder ekonomiförvaltnings-, konsulterings- och systemtjänster. Monika Ahlskog, Noogas vd, beskriver Accountor som en mycket passande samarbetspartner, en föregångare inom ekonomiadministration, löneräkning och skatterådgivning.

– Våra kunder kommer att få nytta av det här avtalet genom tillgång till en bredare expertis, säger Monika Ahlskog.

– Jag är också glad att vår personal i framtiden har mera karriärmöjligheter och fler interna stödfunktioner, säger Ahlskog.

Stark i Österbotten

Nooga har verksamhet på sex orter; i Jakobstad, Karleby, Närpes, Vasa, Helsingfors och Åbo. Företaget sysselsätter cirka 50 experter inom ekonomiadministration.

För Accountor medför affären till exempel ett bättre stöd till alla svenskspråkiga kunder och ännu mera möjligheter att mångsidigt betjäna kunderna med flera digitala verktyg.

”Stöder tillväxtstrategin”

Niklas Sonkin, vd för Accountor, säger att det nya köpet stöder deras tillväxtstrategi. Företaget har sedan tidigare genomfört 21 företagsaffärer i Finland, Danmark och Sverige.

Niklas Sonkin säger att branschen genomgår en brytningstid som fortlöpande kräver ett djupare kunnande inom digitalisering.

– Vi har redan under flera års tid investerat kraftigt i kundcentrerade tjänsteprocesser och modern teknik och automation som stöder dem, och det här fortsätter vi göra tillsammans med Noogas experter, säger Niklas Sonkin.

– Målet är att vara en vägvisare i vår bransch och framför allt hjälpa vartenda ett av våra kundföretag att lyckas, säger Sonkin.

 

LÄS OCKSÅ:

Framgången gömmer sig i de små detaljerna – bokföringsbyrå Nooga satsar på coachande tjänst för affärsutveckling

Vastaa