Neliöplus tekee asuntosijoittamisesta vaivattomampaa – ”Asunnonomistajan ei tarvitse kuin nauttia kassavirrasta”

Neliöplus yrittäjät puistossa, jossa on keltaisia lehtiä maassa ja harmaa maisema takana.
Kuvassa vasemmalta oikealle Henri Torsti, Kalle Kero, Ilari Antila

Neliöplus hoitaa asuntosijoittajan puolesta kaiken mahdollisen. Yritys on kasvanut vauhdilla ja seuraavaksi tähtäimessä ovat Pohjanmaan lähimaakunnat.

Moni asuntosijoittaja ei kaipaa mitään ylimääräistä säätöä. Usein säätöä kuitenkin tulee. Yleisintä on, että asunnosta hajoaa jokin tai vuokrien maksu on myöhässä.

Vuonna 2021 Ilari Antila, Kalle Kero ja Henri Torsti alkoivat miettiä, voitaisiinko kaikki ylimääräinen järjestäminen ottaa pois asuntosijoittajien harteilta. He loivat sen ympärille yrityksen.

– Olemme vuokralaisen yhteyshenkilö arjessa. Jos vuokra-asunnossa tulee jotakin ongelmia, vaikkapa jääkaappi hajoaa, niin me käymme katsomassa tilanteen ja hoidamme tarvittaessa uuden jääkaapin asuntoon, Kalle Kero kertoo.

Asunnonomistajan täytyy vain hyväksyä uuden jääkaapin osto.

Vuokran seuranta

Neliöplus seuraa myös asuntosijoittajan puolesta, että vuokralainen maksaa vuokransa ajallaan. Ja jos vuokrat jäävät toistuvasti maksamatta Neliöplus hoitaa myös perinnän.

– Kun asuntosijoittaja ostaa meiltä palvelun, hän voi sen jälkeen olla ajattelematta asuntoa lainkaan, Ilari Antila sanoo.

– Asunnonomistajan ei tarvitse oikeasti kuin nauttia kassavirrasta, Henri Torsti kertoo.

Vuokravalitystä olemme tehneet viime aikoina paljonkin.

Kokonaisvaltaista palvelua

Sijoitusasuntojen hallintapalvelu on Neliöplussalle suurinta liiketoimintaa. Antila, Kero ja Torsti ovat kuitenkin halunneet, että Neliöplus on kokonaisvaltainen palvelutalo.

Sen takia Neliöplus tarjoaa myös remontointipalveluita ja vuokravälitystä.

– Vuokravalitystä olemme tehneet viime aikoina paljonkin. Laadimme vuokrailmoitukset, mainostamme kohteita, hoidamme asuntonäytöt, keräämme vuokralaisehdokkailta tarvittavat tiedot ja hyväksytämme vuokralaisen asunnonomistajalla, Torsti sanoo.

Torsti kertoo, että Vaasa on loistava alue asuntosijoittajalle. Tämän ovat huomanneet myös monet pääkaupunkiseudulla asuvat asuntosijoittajat.

Heille kokonaisvaltainen palvelu on erityisen kätevä, koska heidän ei tarvitse käydä paikan päällä hoitamassa asioita.

Osaamiset tukevat toisiaan

Antilan, Keron ja Torstin osaamiset täydentävät toisiaan. Kalle Kero on rakennusinsinööri, joka on ennen Neliöplussan perustamista remontoinut asuntoja.

Ilari Antila on taloushallinnan tradenomi.

Henri Torsti on energiatekniikan insinööri, joka opiskelee toista tutkintoa. Hänen pääaineenaan on tuotantotalous.

Torsti on aloittanut asuntosijoittamisen jo vuonna 2016 ja on lisäksi tehnyt niin sanottua asuntoflippausta eli ostanut korjausta vaativia asuntoja, remontoinut niitä ja myynyt kalliimmalla eteenpäin.

Näistä kokemuksista Torstilla ja Kerolla onkin kertynyt hyvät kontaktit luotettaviin rakennusammattilaisiin.

Kasvua hakemassa

Neliöplussan toiminta-aluetta on toistaiseksi Pohjanmaa, mutta katseet ovat jo lähimaakunnissa.

– Mahdollisuuksia on ympärysmaakunnissa, Seinäjoella ja Kokkolassa esimerkiksi, Kero sanoo.

Tällä hetkellä Antila, Kero ja Torsti käyvät päivätöissä ja hoitavat Neliöplussaa iltaisin ja viikonloppuisin. Toiveena on kuitenkin saada kasvatettua yritystä niin, että se voisi työllistää ainakin jonkun heistä kokopäiväisesti.

Torsti kertoo, että he ovatkin kehittäneet toimintaprosessit sellaisiksi, että uusien asiakkaiden ottaminen olisi mahdollisimman helppoa.

– Pitkällä aikavälillä koko Suomen markkina on ehdottomasti kiikarissa, Torsti sanoo.

 

LUE MYÖS:

Pientupa siirtää taloyhtiöiden osakeluettelot valtakunnalliseen rekisteriin etuajassa – Hyödyt alkavat näkyä heti

Vastaa