Kronqvist Bolagen satsar på nytt kontor i Vasa – Ser positivt på framtiden i Österbotten

Anton Kronqvist, Jens Nabb, Marcus Jansson, Cay Kronqvist, Yvonne Isakas, Robert Back. Kronqvist Bolagen
Anton Kronqvist, Jens Nabb, Marcus Jansson, Cay Kronqvist, Yvonne Isakas, Robert Back.

Kronqvist Bolagen har växt ur sitt gamla kontor i Vasa. Med nytt kontor och miljö och hållbarhet som ledstjärnor ser företaget ljust på framtiden.

Kronqvist Bolagen öppnade sitt kontor i Vasa för 3,5 år sedan – ett par månader innan pandemin drog igång. Den knepiga tajmingen till trots blev etableringen lyckad. I Vasa har det till och med gått så bra att företaget nu växt ur sina lokaler.

– Vi ser mycket positivt på framtiden här, Vasaområdet är ett nav i Österbotten, säger Cay Kronqvist, grundare av Kronqvist Bolagen.

Nysatsning gjord

Kronqvist Bolagen Vasakontor Stenhaga

Kronqvist Bolagen har flyttat in i ett nytt kontor på Kvartsgatan 2 i Stenhaga. Vasakontoret har arbetsplatser för 13 personer. Det är frågan om moderna och ändamålsenliga utrymmen som nyligen invigdes.

– Vi satsar på personalen och därför är också trivsamma och friska utrymmen viktiga för oss, säger Marcus Jansson, vd för Ingenjörsbyrå Kronqvist.

I samma veva har även företagets lager i Vasa flyttat. Lagret hittas numera i kontorets grannfastighet.

Finns potential

Kronqvist Bolagen ser fortsatt stora tillväxtmöjligheter i Vasaregionen. Till exempel företagets bygg- och renoveringsverksamhet har bra fart på. Företaget har i regionen tagit hem större projekt till exempel för industrin och för sjukvården.

– Bra med Vasa är också att det finns utbildningsmöjligheter här, säger Anton Kronqvist, vd för Zacus, kökstillverkare som också hör till helheten.

Bra med Vasa är också att det finns utbildningsmöjligheter här.

Omfattande tjänsteutbud

Kronqvist Bolagen erbjuder ett mycket omfattande tjänsteutbud när det gäller fastigheter. Gruppens kunnande och tjänster sträcker sig från att planera projekt till att förverkliga dem.

– Till och med längre än så eftersom vi också äger en del fastigheter som vi hyr ut, säger Cay Kronqvist.

– Vi är även starka på att granska fastigheter, till exempel när det gäller kondition och inomhusklimat, säger Marcus Jansson.

Marcus Jansson, Cay Kronqvist, Robert Back, Yvonne Isakas, Anton Kronqvist, Jens Nabb. Kronqvist Bolagen.
Marcus Jansson, Cay Kronqvist, Robert Back, Yvonne Isakas, Anton Kronqvist, Jens Nabb.

Miljö och hållbarhet viktigt

Kronqvist Bolagen har sedan starten arbetat mycket långsiktigt. Gruppens nya femårsplan har ett tydligt fokus på miljö och hållbarhet.

– Vi har ambitiösa mål och ska jobba hårt för att uppnå dem, säger Marcus Jansson.

En konkret sak som redan gjorts är certifiering inom byggverksamheten, både när det gäller miljö-, kvalitets- och arbetscertifikat.

Cay Kronqvist framhåller att mycket hållbarhetsarbete kan göras redan i planeringsskedet, till exempel genom att välja material som är cirkulära och/eller har långa livslängder.

Starka även i Jakobstad och i Nykarleby

Kronqvist Bolagen har för tillfället 84 anställda med kontor även i Nykarleby och i Jakobstad. Fjolåret blev ett tillväxtår för företagshelheten.

Cay Kronqvist säger att det här året också har börjat bra och att nyrekryteringar därför är aktuella.

 

LÄS OCKSÅ:

Helhetslösningar på riktigt – Kronqvist Bolagens röda tråd är byggande och fastigheter

Vastaa