”Hjärtat är alltid med” – Malin Vesterback är ny medarbetare för Vaasa och Botnia Insider

Malin Vesterback.

Malin Vesterback brinner för att berätta företagarnas egna historier. Hon har lätt att relatera till dem, inte minst för att hon själv är företagare.

Malin Vesterback (född Båtmästar) är väldigt intresserad av småföretagarnas resa från ingenstans till att bygga något värdefullt. Hon vill gärna berätta historier om vad byggandet betyder, både för den personliga utvecklingen och för samhällsutvecklingen i stort.

– Jag försöker komma till kärnan, hjärtat är alltid med när jag producerar innehåll, säger hon.

Företagare i grunden

Malin Vesterback har själv en företagarhistoria att dela. Hon startade i matbranschen som restaurangkock.

– Snabbt var jag ändå inne på innehållsproduktion, den biten kom in på ett naturligt sätt, inte minst genom sociala medier, säger hon.

Malin Vesterback.

Malin Vesterback provade snabbt sina egna ben i cafévärlden. Som 23 åring hade hon redan ansvar för flera anställda. Caféverksamheten utvecklades och blev en butik i stället.

– Jag är dålig på att avsluta saker, jag förändrar hellre dem, säger hon.

Det ena ledde till det andra och hon startade en e-handel. Hon är självlärd i stor grad och har läst in sig på allt från e-handelsbyggen till sökmotoroptimering.

I oktober 2017 sålde hon verksamheten, som då utvecklats till en fysisk affär i Vasa.

Projektjobb med och för företagare

Malin började jobba för Yrkesakademin med projekt, speciellt mycket med företagare. Hon är välbekant till exempel från projektet Våga satsa.

Efter ett år på YA drog hon igång en frilanskarriär som snabbt tog fart. Vasabon Malin Vesterback har gjort mycket matreportage och mycket jobb till Sverige.

Hon har gjort sig ett namn inte minst när det gäller glutenfri mat. Hon är också företagaren bakom sajten lagaglutenfritt.se.

Innehållsproduktion framtiden

Malin Vesterbacks bolag Mynta Media jobbar mycket med innehållsproduktion. Malin hjälper företag med kommunikation, marknadsföring och konsultering.

Vaasa och Botnia Insider inleder nu ett samarbete med Mynta Media, så i framtiden kommer du att se många av Malin Vesterbacks företagarreportage hos oss.

LÄS OCKSÅ:

Yhteiskehittäminen asiakkaan kanssa yleistyy, kertoo tuore väitöstutkimus

 

Vastaa