Foto Airaksinen panostaa studioon Vöyrinkaupungissa – Koulu-, päiväkoti- ja urheilukuvaukset yhä merkittävämpi osa toimintaa

Dennis Forsgren, Hanna Airaksinen Forsgren. Foto/kuva: Ann-Sofi Berg/Foto Airaksinen
Dennis Forsgren, Hanna Airaksinen Forsgren. Foto/kuva: Ann-Sofi Berg/Foto Airaksinen

Vaasassa toimiva perinteikäs Foto Airaksinen on muuttanut. Uudistetulla konseptilla jatkava yrittäjäpariskunta näkee tulevaisuuden valoisana.

Foto Airaksinen on avannut uuden valokuvastudion Vaasan Vöyrinkaupungissa, jonne yritys muutti toimittuaan yli 50 vuotta tutussa osoitteessa Kauppapuistikon varrella.

– Muutto oli valtava urakka ja siihen liittyi myös paljon tunteita, mutta nyt olemme löytäneet uuden kodin yrityksellemme, kertoo Hanna Airaksinen Forsgren.

Yhdessä miehensä Dennis Forsgrenin kanssa hän luotsaa valokuvaamoa jo kolmannen polven yrittäjänä. Foto Airaksisen toiminta käynnistyi vuonna 1951, jolloin sotakuvaajana työskennellyt Olavi Airaksinen perusti yrityksen.

Entisessä R-Kioskissa otetaan nyt kuvia

Hanna Airaksinen. Foto/kuva: Ann-Sofi Berg/Foto Airaksinen
Hanna Airaksinen Forsgren. Foto/kuva: Ann-Sofi Berg/Foto Airaksinen

Foto Airaksisen uudet toimitilat studioineen löytyvät osoitteesta Vöyrinkatu 20. Vaasalaiset tunnistavat paikan ehkä helpommin entisenä R-Kioskina. Perusteellisen remontin ja uuden väliseinän ansiosta tila näyttää nyt kuitenkin täysin erilaiselta.

– Suurin etu entisiin toimitiloihimme verrattuna on ehkä se, että nyt meillä on ilmaista pysäköintitilaa aivan valokuvaamon edessä, Dennis Forsgren iloitsee.

Sen myötä valokuvaamoon pääsee näppärästi myös lasten kanssa esimerkiksi päiväkoti- tai sisaruskuvaukseen. Ja jos kuvauspäivä jäi koululaiselta väliin poissaolon vuoksi, on studioon helppo poiketa myöhemmin ja saada virallinen koulukuva otetuksi.

– Hiljattain myös eräs passikuvaan tullut vanhempi henkilö kiitteli, miten mutkatonta liikkeeseen oli tulla.

Koulu-, päiväkoti- ja urheilukuvauksia

Tällä hetkellä suurimman osan Foto Airaksisen toiminnasta muodostavat koulu-, päiväkoti- ja urheiluseurakuvaukset. Yrityksen valokuvaajat liikkuvat laajalla alueella aina pohjoisen Kokkolasta etelän Kristiinankaupunkiin sekä hyvän matkaa sisämaahan päin.

– Teemme myös läheistä yhteistyötä Kuvaverkon kanssa, kertoo Dennis Forsgren, joka itse on mukana maanlaajuisen ketjun hallituksessa.

Foto Airaksinen käyttää Kuvaverkon verkkopalveluita esimerkiksi päiväkoti- ja koulukuvauksissaan.

Teemme myös läheistä yhteistyötä Kuvaverkon kanssa.

Uusia työskentelytapoja

Muuton myötä Foto Airaksinen uudisti jonkin verran myös konseptiaan. Vuosien varrella yritys on myynyt monenlaisia tuotteita aina kehyksistä kameroihin. Nyt tuotemyyntiä paikan päällä päätettiin vähentää. Mainittakoon myös, että koska henkilökunta on usein työn touhussa kentällä, on ajanvaraus tarpeen liikkeessä asioiville.

– Haluamme voida keskittyä ydintoimintaamme ja hoitaa toimeksiannot kiireettä, Hanna Airaksinen Forsgren sanoo.

Yritys tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia kuvapalveluita ja valokuvaus onnistuu niin studiossa kuin asiakaskohteissa. Palveluihin lukeutuvat muun muassa henkilöstökuvaukset, passikuvat, lapsi- ja perhekuvaukset sekä konfirmaatio- ja ylioppilaskuvat.

Osaavat kuvaajat

Foto Airaksisen valokuvaajat ovat osaavia ammattilaisia, jotka palvelevat sujuvasti sekä suomeksi että ruotsiksi. Yritys haluaa erityisesti painottaa kuvaajien sosiaalista osaamista. Taitava kuvaaja houkuttelee esiin kuvattavan aitouden ja kenties muutaman hymynkin.

– Työtahti on välillä kova ja usein kuvaajalla on vain 30 sekuntia aikaa luoda yhteys kuvattavaan, voittaa tämän luottamus ja saada aikaan luonnollinen kuva, Hanna Airaksinen Forsgren sanoo.

Foto Airaksisen yhteystiedot ja ajanvarauslomake löytyvät yrityksen verkkosivuilta osoitteesta fotoairaksinen.fi.

LUE MYÖS:

Maija Aarnio: ”Vain muutos on pysyvää”

1 thought on “Foto Airaksinen panostaa studioon Vöyrinkaupungissa – Koulu-, päiväkoti- ja urheilukuvaukset yhä merkittävämpi osa toimintaa

Vastaa