Bra fjolår för Bed Invest – Gör satsning på flera produktgrupper och förlängda öppettider

Christoffer Lundström.

Många finländare har sett coronakrisen som en möjlighet att investera i sig själva. Det syns tydligt i försäljningen hos Bed Invest som drivs med mottot att en bra säng är en bra investering.

Sängbutiken Bed Invest har haft ett riktigt bra fjolår. Det blev så bra att det till och med förvånande de nya ägarna som köpte verksamheten just när coronakrisen slog till.

– Vår första tanke var nog att vi måste hålla hårt i kassan och direkt börja tumma på kostnader, säger Christoffer Lundström, Bed Invests företagare och vd.

Bed Invest.

Försäljningen fick sig en törn när krisen startade men läget vände snabbt.

– Coronaåret har visat sig vara bra för sängbranschen överlag, säger Lundström.

Förklaringen är att finländarna har hållit sig hemma och många har förstått hur viktigt det är med en bra säng. Semesterkassan har bokstavligt talats satts in i madrasserna i stället.

– Att byta en veckas semester mot en 10-20-års investering är ingen dum idé, vi vet alla att kvaliteten på sömnen påverkar våra liv, säger Lundström.

Utvecklat verksamheten

Bed Invests nya ägare har jobbat mycket med att utveckla verksamheten. Öppettiderna på butiken på Marknadsvägen 1 i Smedsby har förlängts, ja, till och med dubblats. Butiken är nu öppen varje vardag samt på lördagar.

Bed Invest har tagit in nya produkter och produktgrupper, som täcken och överkast. Liksom med sängarna, som är tillverkade i Närpes av Hilding Anders, är det lokalproducerade alternativ som gäller.

– Våra täcken är tillverkade av Lennol i Jalasjärvi, säger Lundström.

Våra täcken är tillverkade av Lennol i Jalasjärvi.

Bed Invest har samtidigt gjort en storsatsning på webben och säljer även en hel del produkter där.

Försäljning på plats oslagbar

Det går att beställa och köpa en säng eller bäddmadrass av Bed Invest på webben. Får Christoffer Lundström själv välja ser han ändå gärna att kunden besökt affären och provat produkten på riktigt.

– Det är svårt att veta om en säng känns mjuk eller hård för just dig utan att du känt på den, säger han.

Christoffer Lundström.

Att Christoffer Lundström är bra på att förklara saker även på telefon står ändå klart. På sidan om Bed Invest driver han CHL Sales Agency, som hjälper andra företag med försäljning.

Familjeföretag

Bed Invest drivs och ägs av Christoffer Lundström och hans far Harry Lundström. Christoffer Lundström säger att de driver företaget tillsammans och att det är en stor grej för deras familj.

– För verksamheten är det också positivt att vi känner varandra och kan lita på varandra till 110 procent, säger han.

Företagarnas kunskaper kompletterar varandra. Christoffer Lundström brinner för försäljning, kundkontakter och sköter gärna ekonomin samt pappren.

– Farsan är mera praktisk, han gillar att köra ut sängar och montera dem på plats, säger han.

Att det är två företagare som driver verksamheten gör den också mera flexibel.

LÄS OCKSÅ:

Vågade satsa mitt i coronakrisen – Bed Invests verksamhet får nya ägare

 

Vastaa