Wapice panostaa vahvasti uusimpaan tekniikkaan – tärkeimmät sovellukset on tuotteistettu

Pasi Tuominen.

Ohjelmistoyritys Wapice juhli hiljattain 20-vuotisjuhliaan. Yrityksen tärkeimmät periaatteet ovat pysyneet kaksi vuosikymmentä samoina.

– Työskentelimme alusta saakka uudella tekniikalla, ja niin teemme edelleen. Suuryritykset käyttävät meitä apunaan tekniikan haltuunotossa, Wapicen toimitusjohtaja Pasi Tuominen sanoo.

Wapice suunnittelee ohjelmistoja teollisuusyrityksille. Koodaamisen, käyttöliittymien rakentamisen ja ohjelmistokehityspalveluiden rinnalle on kehitetty myös erilaisia ohjelmistotuotteita, jotka vastaavat asiakkaiden tarpeeseen digitalisoida toimintojaan. Tällainen tuote on esimerkiksi IoT-TICKET®.

– Sen avulla asiakas voi rakentaa itselleen toimivan IoT-järjestelmän parissa tunnissa. Sovellus lukee dataa esimerkiksi kiinteistöistä, työkoneista ja tuotantolinjoista. Data siirtyy pilvipalveluun, jonka jälkeen sitä voidaan visualisoida ja siitä voidaan johtaa erilaisia raportteja ja hälytyksiä.

Kun Wapice aloitti toimintansa, internet oli vielä melko uusi juttu. Sen arkipäiväistyminen onkin ollut yksi suurimmista muutoksista yrityksen historian aikana.

– Aluksi internet oli vähän sellainen nörttien juttu ja nyt sitä käyttää tavalla tai toisella lähes jokainen. Ei 20 vuotta sitten ollut esimerkiksi pilvipalveluita.

IoT-sovellukset Wapice otti käyttöön jo 2000-luvun alussa.

– Me oivalsimme jo 20 vuotta sitten tällaisen alueen, joka kasvaa koko ajan.

Wapicelle on tärkeää pyrkiä kehittämään uutta tekniikkaa asiakkaidensa avuksi. Tuominen toivoo, että yritys olisi aina pari askelta edellä.

– Haluamme palvella asiakkaitamme ratkaisuilla, joita he tarvitsevat tulevaisuudessa. Teknologia kehittyy koko ajan, joten tekeviä käsiä tarvitaan.

Lue lisää:

Vaasalainen Wapice tekee digitalisaatiosta asiakkaille helppokäyttöistä

Vastaa