Tunstall on kasvanut Vaasassa Verifin ostamisen jälkeen – ”Rekrytointeja on jatkuvasti käynnissä”

Tunstallin toimitusjohtaja Mika Rajasalo seisoo portaikossa ja katsoo ylöspäin.
Mika Rajasalo

Turvapalveluja tarjoava Tunstall on kasvattanut henkilöstömääräänsä Vaasassa, vaikka yhtiö luopui Verifin ostamisen jälkeen vartiointipuolen valvomopalveluista. Nyt Tunstall työllistää Vaasassa 25 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista – ja lisää aiotaan palkata.

Vaasalainen turvapalveluja tarjoava Verifi on kokenut parin vuoden aikana muodonmuutoksen. Yhtiö lopetti vartioinnin, vaihtoi omistajaa, keskittyi täysin sosiaali- ja terveydenhuoltoalalle ja kasvaa jatkuvasti.

– Joka kuukausi saamme enemmän ja enemmän loppuasiakkaita. Palvelemme jo noin 20 000 henkilöä, joista noin puolet on Suomessa ja puolet Ruotsissa, Verifin ja Tunstallin toimitusjohtaja Mika Rajasalo kertoo.

Rajasalo kertoo, että Verifin muodonmuutos alkoi vuoden 2021 lopusta, kun yhtiö myi pois kenttävartioinnin ja keskittyi vuoden 2022 alusta lähtien valvomotoimintaan.

Vielä viime vuoden toukokuussa, kun Tunstall osti Verifin, puolet Verifin toiminnasta oli vartiointialalla. Yhtiö nimittäin hoiti vartiointipuolen hälytyksiä ja videovalvontaa. Toinen puoli yhtiön toimintaa oli sosiaali- ja terveydenhoitoalalla.

Tämän vuoden elokuussa Verifi luopui vartiointipuolen valvomotoiminnasta ja keskittyy nyt täysin sosiaali- ja terveyspuolen turvapuhelinpalveluihin.

Tulevan vuoden aikana saatamme hyvinkin palkata kymmenkunta uutta sote-ammattilaista Vaasaan.

Tunstall laajentanut palveluita

Tunstall on monessa läntisen Euroopan maassa markkinajohtaja turvapuhelimissa ja niihin kytketyissä rannekkeissa ja muissa turvalaitteissa.

Turvapuhelimien avulla ikäihmiset, pitkäaikaissairaat ja kehitysvammaiset voivat asua kotona pidempään, koska he voivat ottaa tarvittaessa yhteyttä osaavaan sairaanhoitajaan tai lähihoitajaan. Kunnat ja hyvinvointialueet joko järjestävät tämän ympärivuorokautisen palvelun itse tai ostavat sen yksityiseltä toimijalta.

Vuonna 2021 Tunstall päätti alkaa tarjota Suomessakin turvapuhelinpalvelua ja avasi keskuksen Vantaalle. Ja viime keväänä tähän toimintaan siis tuli merkittävä laajennus, kun yhtiö osti Verifin.

Tunstallin Suomen toimitusjohtajana vuodesta 2018 lähtien toiminut Rajasalo kertoo, että suuri syy Verifin ostamiseen oli henkilöstön kaksikielisyys.

– Pystymme palvelemaan Suomessa kaikki kunnat ja pystymme hoitamaan jopa ruotsalaisia asiakkaita. Se on kova juttu.

Rekrytoi jatkuvasti

Rajasalo kertoo, että kun Tunstall osti Verifin, palkkalistoilla oli 22 henkilöä. Nyt Tunstall työllistää Vaasassa tällä hetkellä yhteensä 25 henkilöä, jotka ovat koulutukseltaan sairaanhoitajia tai lähihoitajia.

– Rekrytointeja on jatkuvasti käynnissä. Tulevan vuoden aikana saatamme hyvinkin palkata kymmenkunta uutta sote-ammattilaista Vaasaan.

Tarkempi rekrytointitarve riippuu siitä, miten hyvin Tunstall pärjää hyvinvointialueiden kilpailutuksissa.

Rajasalo kertoo, että jonkin verran rekrytoidaan myös Vantaalle, mutta suurin osa uusista työntekijöistä aiotaan palkata Vaasaan. Isoimpana syynä tähän on kaksikielisyys.

Rajasalo uskoo myös, että hoitajapulasta huolimatta Vaasaan onnistutaan palkkaamaan väkeä. Hän muistuttaa, että he voivat tarjota sellaista joustavuutta, mitä julkisella puolella ei voida tarjota.

– Meillä työntekijät suunnittelevat työvuoronsa itsenäisesti. Työtä voi myös tehdä halutessaan osa-aikaisesti ja keikkaluonteisesti.

Hyvä markkina-asema

Rajasalo on Tunstallin Suomen toimitusjohtaja, mutta silti hänellä on vastuullaan ruotsalaisia loppuasiakkaita. Rajasalo kertoo, että tämä juontaa juurensa Verifiin.

Mika Rajasalo

Rajasalo kertoo, että Ruotsissa on parikin isoa asiakasta, jotka ovat kokeneet Verifin hyväksi palveluntuottajaksi. Molemmat asiakkaat ovat Tunstallin kilpailijoita laitepuolella.

– Sehän kuulostaa vähän erikoiselta kuviolta, mutta he ovat kokeneet, että koska me kohtelemme heitä reilusti ja hyvin, niin he ovat halunneet jatkaa meidän palvelun käyttöä.

Rajasalo muistuttaa, että Ruotsissa on jonkin verran suomea puhuvia ikäihmisiä, joten on hyödyllistä, että Tunstallissa pystytään palvelemaan heitä suomeksi.

Myös yksityisille asiakkaille

Tunstallin turvapuhelinpalveluissa asiakkaina ovat olleet pääosin kunnat ja hyvinvointialueet.

Rajasalo kertoo, että hyvinvointialueet ympäri Suomen ovat rahapulassa. Tämä johtaa Rajasalon mielestä siihen, että hyvinvointialueet kiristävät kriteereitä siitä, ketkä ovat oikeutettuja turvapuhelinpalveluun.

– Tästä seuraa ikävä kyllä se, että palvelu siirtyy entistä enemmän ikäihmisten itse maksettavaksi. Se on jo nähtävissä joillain alueilla.

Tunstall tarjoaakin palvelua myös yksityisasiakkaille.

Kasvuvaihe käynnissä

Rajasalo kertoo, että turvalaitteiden ja -ohjelmistojen osalta Tunstall on Suomessa markkinajohtaja. Turvapalveluissa Tunstall on toisena.

– Haluamme olla palvelupuolella ykkönen. Verifin osto nopeutti sen tavoitteen saavuttamista. Meillä on Vaasassa hyvät tilat ja osaava henkilöstö.

 

LUE MYÖS:

Turvapalvelualalla toimiva Tunstall ostaa vaasalaisen Verifin ja laajentaa kaksikielistä palveluntarjontaansa

Vastaa