Pohjanmaan Expo haluaa auttaa yrityksiä järjestämään tapahtumia ja tilaisuuksia – ”Järjestämme yrityksille kaikentyyppisiä tapahtumia”

Riikka Perälä, Sari Ojala, expo pohjanmaa, expo österbotten
Riikka Perälä, Sari Ojala.

Messujen järjestämisestä tunnettu Pohjanmaan Expo haluaa lisätä kongressipalvelujen tarjontaa yrityksille ja organisaatioille. Expon henkilöstö järjestää niin tuhansien henkilöiden tapahtumia kuin pienten tiimien virkistäytymisiltoja.

Pohjanmaan Expolle viimeiset puolitoista vuotta ovat olleet vauhdikkaiden muutosten aikaa. Yhtiö on saanut uuden toimitusjohtajan, järjestelmät on uusittu, projektinhallintaa on kehitetty, omistus on muuttunut ja henkilöstö on muuttanut uusiin tiloihin.

Puolitoista vuotta sitten taloon tullut viestintä- ja markkinointipäällikkö Riikka Perälä kertoo, että myös strategiatyö on käynnistetty. Selkeitä linjauksiakin on jo tehty.

Ensimmäinen linjaus on, että yritys keskittyy jatkossa selkeästi b2b-tapahtumien järjestämiseen.

Toinen linjaus on, että Pohjanmaan Expo haluaa tarjota yrityksille enemmän kongressipalveluita.

– Meidän toiveena on, että pystyisimme kasvattamaan kongressipalveluita merkittävästi, Perälä sanoo.

Laadukkaan tapahtuman järjestäminen vie aikaa ja vaatii osaamista.

Kaikenlaisia tapahtumia

Kongressipalveluilla Perälä tarkoittaa kaikenkokoisten ja kaikenlaisten tapahtumien järjestämistä.

– Voimme järjestää yrityksile ja organisaatioille ihan minkälaisia tapahtumia ne haluavat. Ne voivat olla useiden tuhansien vieraiden organisaation avajaisia, erikokoisia asiakastilaisuuksia, gaalailtoja, perhepäiviä tai vaikka pikkujouluja.

Perälä kertoo, että Pohjanmaan Expo on aiemminkin järjestänyt erilaisia tapahtumia yrityksille, mutta tätä palvelua ei ole erityisesti markkinoitu tai tuotu aktiivisesti esille.

Nyt on toisin. Pohjanmaan Expoon on palkattu uusi myyjä Miika Harju, myyntipäällikkö Mikael Lindholmin rinnalle. Heidän tehtävänään on perinteisen messumyynnin lisäksi luoda kontakteja yrityksiin ja organisaatioihin, jotka tarvitsevat järjestämisapua tapahtumiinsa.

– Aiempina vuosina yritykset ovat järjestäneet tapahtumia paljon omalla väellä. Laadukkaan tapahtuman järjestäminen kuitenkin vie aikaa ja vaatii osaamista. Meillä on erilaisten tapahtumien järjestämisestä vuosien kokemus, Perälä kertoo.

Erilaisia palveluita

Pohjanmaan Expossa työskentelee tällä hetkellä viisi henkilöä. Perälän ja myyjien lisäksi päivittäistä arkea pyörittää talossa kauimmin työskennellyt tapahtumakoordinaattori Sari Ojala sekä toimitusjohtaja Jari Lehtineva.

Koska tiimi on pieni, ovat kaikki enemmän tai vähemmän myös mukana valmistelemassa tapahtumien yksityiskohtia.

Toimistossa vieraillessa henkilöstöstä huokuukin into erilaisten tapahtumien järjestämiseen.

– Olemme päässeet jo tänä vuonna järjestämään tosi erilaisia tapahtumia. Se on aivan mahtavaa, Perälä sanoo.

Perälä kertoo, että Pohjanmaan Expo voi yhteistyökumppaneidensa kanssa hoitaa koko tapahtuman järjestämisen markkinoinnista cateringiin. Vaihtoehtoisesti jotkut asiakkaat kaipaavat apua esimerkiksi ilmoittautumiseen, tilojen rakentamiseen tai laskutukseen.

– Voimme auttaa asiakkaita sen mukaan, mikä on heille olennaisinta.

Asiakkaita kuunnellaan

Pohjanmaan Expossa on aina haluttu ottaa vastaan palautetta ja kehittää toimintaa sen pohjalta. Tämän palautteen takia yritys halusikin lähteä tarjoamaan kongressipalveluita enemmän.

– Yrityksillä ja organisaatioilla on tosi kova tarve meidän kaltaiselle osaamiselle.

Kesällä Vaasan kaupunki päätti ostaa Pohjanmaan Exposta lisää osakkeita. Myyjinä olivat Pohjanmaan kauppakamari, osuuskunta Viexpo ja Kokkolan kaupunki. Nyt Vaasan kaupunki omistaa Pohjanmaan Exposta noin 84 prosenttia.

Perälä kertoo, että tällä ei ole vaikutuksia siihen, missä messuja järjestetään. Esimerkiksi Pohjanmaan Teollisuus -messut järjestetään tuttuun tapaan Seinäjoella 22. marraskuuta.

Kongressipalvelujenkaan puolesta yhtiö ei aio rajoittua Vaasan seudulle, vaan voi tarvittaessa järjestää tapahtumia ympäri Suomen.

 

LUE MYÖS:

Työnhaun ja koulutuksen Edu+Job -messut ovat auttaneet monia urapolun löytämisessä

Vastaa