Expo Österbotten vill hjälpa företag ordna event och tillställningar – ”För företag ordnar vi alla typer av evenemang”

Riikka Perälä, Sari Ojala, expo pohjanmaa, expo österbotten
Riikka Perälä, Sari Ojala.

Expo Österbotten, känt för att ordna mässor, utvidgar sitt utbud av kongresstjänster till företag och organisationer. Expos personal ordnar allt från stora event för tusentals personer till rekreationsdagar för små team.

Expo Österbottens senaste 1,5 år har varit en tid av snabba förändringar. Bolaget har fått en ny vd, förnyat sina system och utvecklat sin projektledning. Samtidigt har nya ägararrangemang gjorts och personalen har flyttat till nya lokaler.

Riikka Perälä, som för 1,5 år sedan kom till huset som kommunikations- och marknadsföringschef, säger att också strategiarbetet startats. Tydliga linjedragningar har redan gjorts.

Den första linjedragningen är att företaget i framtiden koncentrerar sig på att ordna B2B-tillställningar. Den andra linjedragningen är att Expo Österbotten vill erbjuda företag mera kongresstjänster.

– Vi vill och jobbar för att öka kongresstjänsterna märkbart, säger Riikka Perälä.

Vi vill och jobbar för att öka kongresstjänsterna märkbart.

Alla typer av event

Med kongresstjänster syftar Riikka Perälä på ordnandet av olika slags tillställningar till företag i alla storlekar. Hon säger Expo Österbotten kan ordna alla typer av tillställningar som företag och organisationer efterfrågar.

– Det kan vara frågan om invigningar med tusentals gäster, olika typer av kundtillställningar, galakvällar, familjedagar eller varför inte lillajulsfirande, säger Perälä.

Riikka Perälä säger att Expo Österbotten även tidigare ordnat olika typer av tillställningar till företag, men att det varit en tjänst som knappt marknadsförts eller på andra sätt förts fram.

Nu ändras det. Expo Österbotten har anställt Miika Harju som ny försäljare, som ska jobba sida vid sida med försäljningschefen Mikael Lindholm. Duons jobb är att som tillägg till den traditionella mässförsäljningen skapa kontakter till företag och organisationer som behöver hjälp att ordna tillställningar.

Riikka Perälä säger att många företag under tidigare år ordnat tillställningar med hjälp av den egna personalen. Problemet med det är att det tar mycket tid och kräver kunnande att skapa högklassiga event.

– Vi har åratal av erfarenhet av att ordna olika typer av tillställningar, säger Perälä.

Olika typer av tjänster

På Expo Österbotten jobbar som bäst fem personer. Tillsammans med Perälä och försäljarna drivs den dagliga verksamheten av eventkoordinator Sari Ojala, som varit längst i huset, samt vd Jari Lehtineva.

I det lilla teamet är alla beredda att hjälpa till där det behövs. På besök på kontoret märks till och med ivern bland personalen.

– Vi har i år redan hunnit ordnat väldigt olika typer av event och det har varit fantastiskt, säger Perälä.

Österbottens Expo kan med sina samarbetspartners ordna allt från marknadsföring av event till catering. Alternativt kan de hjälpa till bara med utvalda delar, som anmälningar, att bygga upp lokaler eller med fakturering.

– Vi kan hjälpa kunderna med precis det som är centralt för dem, säger Perälä.

Lyssnar på kunden

Expo Österbotten har alltid velat ta emot feedback och utvecklat sin verksamhet därefter. Det är också på basen av responsen som kommit in som företaget väljer att satsa på utvecklingen av kongresstjänster.

– Mycket tyder på att företag och organisationer har ett stort behov av det kunnande vi kan erbjuda, säger Perälä.

På sommaren bestämde Vasa stad att köpa fler aktier i Expo Österbotten. Säljarna var Österbottens handelskammare, Andelslaget Viexpo och Karleby stad. Nu äger Vasa stad cirka 84 procent av Expo Österbotten.

Perälä berättar att ägararrangemanget inte påverkar var mässor ordnas. Till exempel Pohjanmaan Teollisuus-mässan ordnas som bekant i Seinäjoki den 22 november. Inte heller kongresstjänsterna begränsas till Vasaregionen, utan tillställningar kan vid behov ordnas runt om i Finland.

 

LÄS OCKSÅ:

Työnhaun ja koulutuksen Edu+Job -messut ovat auttaneet monia urapolun löytämisessä

Lämna ett svar