EKA Composite käynnistää komposiittitehtaan Oravaisissa – ”Loistava sijainti Vaasan ja Kokkolan läheisyydessä”

EKA Compositen tavoitteena on laajentaa liiketoimintaa huviveneiden lisäksi myös muille aloille, kuten ajoneuvoihin ja energiateollisuuteen. KUVA: Scandi Yachts

EKA Composite käynnistää toimintansa Oravaisissa, Kannustalon aiemmin omistamassa suuressa teollisuuskiinteistössä. Komposiittivalmistajan tavoitteena on nousta venealan johtavaksi injektointivalmistuksen toimijaksi Skandinaviassa.

– Muutostyöt Oravaisissa tullaan aloittamaan heti vuodenvaihteessa, ja tuotanto ajetaan vaiheittain ylös helmikuusta lähtien. Odotamme innolla, että pääsemme aloittamaan toimintamme Oravaisissa, iloitsee toimitusjohtaja Mikael Strand.

Lisää työpaikkoja

EKA Compositesin enemmistöosakkaat ovat Scandi Yachts ja EKA Agency. EKA Agencyn omistavat Mikael Strand ja Henna Forsström, ja vuonna 1979 perustettu Scandi Yachts on vuodesta 2008 lähtien ollut Östen ja Anne Karlssonin perheen omistuksessa.

Scandi Yachts on ollut yli kymmenen vuoden ajan Suomen johtava 30-50 jalkaisten injektiolaminoitujen venerunkojen ja custom-made purjeveneiden valmistaja. Liiketoiminta jatkuu uuden yhtiön alaisuudessa, ja nykyiset 14 työntekijää siirtyvät EKA Compositelle.

Oravaisiin rekrytoidaan heti alkuvuodesta 15–20 henkilöä lisää.

Investoinnin myötä Oravaisiin rekrytoidaan heti alkuvuodesta 15–20 henkilöä lisää tuotannon eri tehtäviin ja suunnitteluun.

– Injektiovalmistus on erityinen osaamisala, ja koulutamme itse uusia työntekijöitämme. Ensi vuoden aikana haemme tuotannon työntekijöiden lisäksi myös insinöörejä, joilla on osaamista esimerkiksi lujuuslaskennassa ja kemiantekniikassa, kertoo Strand.

Ripeää toimintaa

EKA Composite haluaa olla teollisen tuotannon nykyaikainen työnantaja ja kehittää tuotantoa yhdessä työntekijöiden kanssa.

– Sopivia työtehtäviä löytyy sekä naisille että miehille ja meille ovat tervetulleita kaikki kansallisuudet. Toivomme löytävämme työntekijöitä Oravaisista ja sen lähikunnista, Strand sanoo.

Tästä iso hatunnosto Vöyrin kunnalle!

Oravaisista alun perin lähtöisin oleva Strand kiittelee Vöyrin kuntaa yrittäjyyden tukemisesta ja asioiden ripeästä hoitamisesta.

– Tästä iso hatunnosto kunnalle! Oravaisiin muuttaville uusille työntekijöille on luvassa myös apua ja neuvontaa esimerkiksi uuden kodin etsintään, Strand lisää.

Loistava sijainti

Strandin mukaan ajatus komposiittiteollisuuteen siirtymisestä konkretisoitui syksyn aikana, kun ymmärrettiin, että kyseessä on toimiala, jota voidaan kehittää ja viedä eteenpäin kestävän kehityksen näkökulmasta.

Tuotannossa käytetään päästöjen minimoimiseksi injektiotekniikkaa. Se mahdollistaa myös kevyemmät ja jäykemmät komponentit vähentäen edelleen lopputuotteen energia- ja polttoaineen kulutusta.

– Mielenkiintoisena kehityksenä ovat myös tuotantoon tulevat uudet raaka-aineet, kuten kierrätettävät ja luonnonmateriaalit, joiden tarkoituksena on korvata kokonaan tai osa komposiittimateriaalista, sanoo Strand.

EKA Compositen tavoitteena on laajentaa liiketoimintaa huviveneiden lisäksi myös muille aloille, kuten ajoneuvoihin ja energiateollisuuteen, sekä kasvattaa viennin osuus 50 prosenttiin.

– Meillä on kaikki edellytykset kasvattaa ja laajentaa liiketoimintaa. Oravaisilla on loistava sijainti Vaasan ja Kokkolan vahvojen teollisuuskeskittymien läheisyydessä, sanoo Strand.

LUE MYÖS:

Avaruusdatasta uutta liiketoimintaa – Yhteistyö ylitse Merenkurkun on vahva valttikortti

Vastaa