Ålandsbankenilla vastuullisuus näkyy ja kuuluu vahvasti

Östersjön Itämeri

Ålandsbanken Abp:n Vaasan konttori on pankinjohtaja Joel Sunabackan aikana viidessä vuodessa kasvanut paljon. Ålandsbanken on Pohjanmaalla noussut pienestä tekijästä yhdeksi varainhoidon suureksi toimijaksi, ja tekee hyvää tulosta vahvalla asiakasvirralla.

Sunabacka johtaa myös Oulun konttoria, johon pankki laajensi alkuvuodesta Private Banking -toimintaa.

– Menemme monessa toiseen suuntaan kuin useammat muut pankit. Olemme esimerkiksi avanneet konttorin Ouluun, sillä uskomme vahvasti Oulun seudun ja koko Pohjois-Suomen kasvuun, Sunabacka kertoo.

Pitkät perinteet

Vastuullisuus nousee Sunabackan mukaan monin tavoin kärkeen Ålandsbankenin toiminnassa. Ympäristöprojektien tukeminen on ollut osa Ålandsbankenin toimintaa jo vuodesta 1997.

Puhumme vastuullisuudesta päivittäin ja paljon.

– Olemme lähtöisin keskeltä Itämerta, ja ympäristötyöllämme on pitkät perinteet. Nykyisin työ on keskitetty Itämeriprojektiin, jonka kautta rahoitetaan erilaisia Itämeren tilaa parantavia hankkeita, sanoo Sunabacka.

Tähän mennessä ympäristötyötä on Itämeriprojektissa tuettu jo 3,3 miljoonalla eurolla. Tuen saajien joukossa on ollut esimerkiksi Sulapac, joka on kehittänyt muovia korvaavia biohajoavia pakkausvalintoja, sekä Vaasankin rannoilla näkynyt Siisti Biitsi -toiminta.

Konkreettisia tekoja

Ålandsbankenilla ympäristötyötä tehdään myös suoraan osana ihmisten arkea, kuten Itämerikortilla. Se on ensimmäinen ympäristöystävällisestä maissipohjaisesta materiaalista valmistettu maksukortti.

– Haluamme tehdä hyvin konkreettisia tekoja ympäristötyön hyväksi. Itämerikortti on ensimmäinen kortti, joka ei ole muovia, ja se on kansainvälisestikin suuri vastuullisuusteko suomalaiselta pankilta, sanoo Sunabacka.

Se on kansainvälisestikin suuri vastuullisuusteko suomalaiselta pankilta.

– Itämerikorttiin on yhdistetty myös ympäristövaikutuksista kertova laskentajärjestelmä Åland Index, joka auttaa kuluttajaa arvioimaan ostostensa hiilijalanjäljen, lisää Sunabacka.
Itämerikortin ja Åland Indexin avulla omia ympäristövaikutuksia voi seurata esimerkiksi mobiilipankissa, jossa saa myös vinkkejä ostokäyttäytymiseen ja hiilijalanjäljen hyvittämiseen.

Vahvaa vastuullisuutta

Ålandsbanken sijoittaa myös tuulivoimapuistoihin Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Kestävä sijoittaminen tuulivoimaan vahvistaa sekä uusiutuvan energian osuutta energiamarkkinoilla että myös energiantuotannon kotimaista omistusta.

Sunabackalle on johtajana tärkeää, että vastuullisuus näkyy ja kuuluu vahvasti päivittäisessä työssä henkilökunnan keskuudessa ja työskentelyssä asiakkaiden kanssa.

– Puhumme vastuullisuudesta päivittäin ja paljon. Näin myös asiakkaat kiinnostuvat asioista ja haluavat tehdä osansa yhteisen ympäristötyön hyväksi, sanoo Sunabacka.

LUE MYÖS:

Vaasa International lanseerattu – Ainutlaatuinen sivusto nostaa Vaasan seudun maailman kartalle

Vastaa