2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Wärtsilä toimittaa simulaattoreita Saksaan, Vaasan tulos on nousemassa plussan puolelle tänä vuonna

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & yrittäjyys

Painotalo Granon henkilökunta on uhannut mennä lakkoon koska yritys ei noudata alalla olevaa yleistä työehtosopimusta. Vaasan toimipisteessä työskentelee 54 henkilöä, mutta on epäselvää kuinka moni heistä todellisuudessa osallistuu lakkoiluun, Vasabladet kirjoittaa.

Kiinnostaako oman työyran kehittäminen? Siinä tapauksessa MPS-yhtiöiden  10-12.6 järjestämä urasummit-tapahtuma on oikea ratkaisu, lue lisää tästä.

Linda Neiglick.

Wärtsilä toimittaa jopa seitsemän laivasimulaattoria Saksalaiseen Duisburgin kaupunkiin, Vasabladet uutisoi. Simulaattorit ovat Euroopan moderneimpia yksiköitä, joissa tullaan harjoittelemaan merenkulkua ja navigointia.

Koulutus & yhteiskunta

Matti Vanhanen muutti mielensä viikonlopun aikana ja valittiin yksimielisesti Kulmunin korvaajaksi valtionvarainministeriksi. Alueemme keskustapoliitikot olivat päätökseen tyytyväisiä, ja toteavat Yle Pohjanmaan jutussa että tämän myötä tilanne puolueen sisällä toivottavasti tasaantuu.

Vaasa pystyy lyhentämään alijäämää ja tulos on nousemassa 3,6 miljoonaa plussalle tänä vuonna, raportoi Ilkka-Pohjalainen eilisestä kaupunginvaltuuston kokouksesta. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Maria Tolppanen olli kuitenkin todennut että ikäviä ratkaisuja joudutaan tekemään myös tänä vuonna.

Uusi HalpaHalli avaa ovensa tämän viikon torstaina kello 8. Pitkän harkinnan jälkeen päädyttiin sittenkin avaamaan jo kesäkuussa, mutta ilman tavanomaisia asiaan kuuluvia juhlallisuuksia, Yle Pohjanmaa tiedottaa.

Ympäristö & hyvinvointi

Onko sinulla tapana tehdä to do-listoja? Kokeile välillä tehdä not to do -lista, ja katso auttaako se sinua löytämään aikaa ja energiaa niitä asioita varten johon oikeasti haluat panostaa.

Kimmo Vallenius on Pro Gradu tutkielmassaan selvittänyt miten vaasalaiset mieluiten taittavat työmatkansa ja myös syyt taustalla. Ilkka-Pohjalaisen jutussa syiksi henkilöautoilun suosiolle nousevat huonot pyörätiet, asenne jokukkoliikennettä kohtaan sekä tarve autolle lasten kuljettamiseen ja asioiden hoitamiseen.

Vaasan kaupunginkirjaston kaikilla lainausautomaateilla voi jatkossa valita myös sähköisen lainauskuitin. Jotta palvelu toimisi kunnolla, kannattaa käydä tarkistamassa, että kirjastojärjestelmään tallennetut asiakastiedot ovat ajan tasalla Vaasan sivuilla tiedotetaan.

Vastaa