2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Vanhan Vaasan rauniot saneerataan, Vaasa säästää henkilöstömenoissa lomautuksilla ja Wärtsilä lopettaa raportoinnin ruotsin kielellä

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & talous

Vaasan kaupunki pyrkii välttämään kriisikuntamenettelyyn joutumisen, jos 9,7 miljoonan euron alijäämä saadaan tänä vuonna katettua. YLE Pohjanmaan mukaan henkilöstömenojen säästötarve on 4,85 miljoonaa euroa eli puolet vajeesta. Henkilöstömenoissa aiotaan säästää pääosin lomautuksilla.

Mustasaaren kunnassa ei olekaan tarpeen käydä uusia yhteistoimintaneuvotteluja, kertoo Ilkka-Pohjalainen. Suotuisan käänteen takana on hallituksen neljäs lisätalousarvioesitys, jossa kunta saa noin 2,67 miljoonan euron korotuksen valtionosuuksiin ja noin 470 000 euron korotuksen yhteisöveroon.

Wärtsilä lopettaa raportoinnin ruotsin kielellä, kertoo YLE Pohjanmaa. Lopettamalla ruotsin kielen käytön Wärtsilä kertoo haluavansa varmistaa taloudellisen raportoinnin ja tiedotteiden julkaisun nopeuden ja tehokkuuden.

Politiikka & yhteiskunta

Wärtsilä omistaa Vaasan Onkilahden alueella noin 10 hehtaarin suuruisen teollisuusalueen ja kaupunki ja Wärtsilä ovat neuvotelleet aiesopimuksen. Siinä sovitaan alueen kehittämisen lähtökohdista, kuten kestävän yhdyskuntarakenteen tukemisesta älykkäällä teknologialla ja energiataloudellisella rakentamisella.

Wärtsilä.

Kulttuurille ja taiteelle on myönnetty korona-avustuksina yhteensä lähes 21 miljoonaa, tiedottaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Vaasan kaupunginteatteri sai yleisavustuksena teatteritoiminnan ja palveluiden saatavuuden turvaamiseen koronapandemian johdosta 300 000 euroa.

Kulttuuri & hyvinvointi

Vaasan kaupunginhallitus päätti maanantaina, että kiinteistötoimi voi vuonna 2020 käyttää 200 000 euroa Pyhän Marian kirkon raunioiden ja Vanhan Vaasan aseman korjauksiin ja jatkosuunnitteluun. Tarpeelliset korjaus- ja suunnittelutyöt voidaan tehdä hankintakiellosta huolimatta.

Vaasan yliopiston yliopistotutkijat Hanna Leipämaa-Leskinen ja Hannele Kauppinen-Räisänen ovat tutkijakollegoineen selvittäneet suomalaiseen saunakulttuuriin kytkeytyviä käytäntöjä. Tutkimuksen havainnot pureutuvat muun muassa saunomiseen liittyvään kauneuteen, puhtauteen ja traditioihin.

Vaasan viheralueyksikkö on kätkenyt Vaasan puistoihin 10 salaperäistä laatikkoa, joita voi etsiä 16.6.–31.7. välisen ajan, tiedottaa Vaasan kaupunki. Vaasan vankilan avovangit ovat tehneet laatikot vastaavan työnjohtajan ohjaamana ja karttasovelluksen on toteuttanut kaupungin Paikkatietopalvelut.

Vastaa