2 minuutin kooste – Päivän puheenaiheet Pohjanmaalla: Perusopetus palaa asteittaan normaaliksi 14.4. alkaen, takeaway vappulounaat ovat myyneet hyvin

Vaasa Insider

Vaasa Insider kokoaa sen, mitä sinun on tiedettävä, että pysyt ajan tasalla Pohjanmaan ja maailman uutisista ja tapahtumista. Päivän uutisisku säästää aikaasi ja valmistaa sinut onnistuneeseen päivään.

Työ & koulutus

Lähiopetus jatkuu varhaiskasvatuksen ja peruskoulun osalta 14.5. lähtien. Tämä tarkoittaa sitä että lapset palaavat kouluihin mutta porrastetusti koska välttämätöntä tarvetta etäopetukselle ei enää ole, ministeriö tiedotti eilen Ylen tiedostustilaisuudessa.

Vaasan Yrittäjien toiminnanjohtaja Mari Pohjanniemi-Kivi muistuttaa yrittäjiä että kenenkään ei tarvitse jäädä yksin murehtimaan koronan aiheuttamassa tilanteessa, vaan apua on saatavilla. Tilanne on pakottanut monet yrittäjät miettimään uusia toimintatapoja, ja hänen terveisensä onkin että tästä kyllä selvitään, yhdessä.

Mari Pohjanniemi-Kivi.

Suomen ABB on lahjoittanut Vaasan kaupungin perusopetukselle 255 yrityskäytöstä poistunutta kannettavaa tietokonetta. Tällä hetkellä noin 300 oppilasta käy koulua kotona ilman tietokonetta, joten ne tulevat tarpeeseen Vaasan kaupunki tiedottaa.

Talous & liikenne

VASEK on vastaanottanut runsaassa viikossa 175 tukihakemusta, joista noin sata on hyväksytty. 41 hakemusta on kesken koska niissä on ollut puutteita, Yle Pohjanmaa raportoi.

Rattijuopumukset lisääntyivät 11 prosentilla vuoden ensimmäillä neljänneksellä, Vasabladet tiedottaa. Hälyttävä kehitys on se, että ensimmäistä kertaa huumausaineiden vaikutuksen alaisia oli kiinniotetuissa enemmän kuin alkoholin vaikutuksen alaisia.

Mustasaari myy  Smedsby Värmeservice kaukolämpöyhtiönsä Vaasan Sähkölle reilulla 1,4 miljoonalla eurolla. Kaukolämpöhintojen pitäisi tämän johdosta laskea Sepänkylässä runsaalla kuudella prosentilla, Yle Pohjanmaa uutisoi.

Ihmiset & kulttuuri

Vappulounaat ovat myyneet hyvin Vaasassa, jopa niin hyvin että esimerkiksi Strampen ja HEJM ovat jo myyneet kaikki annoksensa. Tänä vuonna vappulounas on nautittava noutoruokana, mutta tilaukset tietenkin auttavat ravintoloiden ahdinkoa, Ilkka-Pohjalainen uutisoi.

Merivartiosto vetoaa veneilijöihin että he pysyisivät maissa vappuviikonloppuna, Svenska Yle kertoo. Merivartioston rajalliset resurssit ovat kaikki rajavartioinnissa kiinni, joten jos pelastustehtäviä tulee voi saapumisaika pidentyä merkittävästi.

Ilmatieteen laitos varoittaa ruohikko- ja metsäpalon vaarasta viikonloppuna. Kuiva maasto ja tuulinen sää voi saada tulen leviämään hyvinkin nopeasti, Vasabladet muistuttaa.

Vastaa